Piturca: Avem o problema mare cu portarii!

535

Nationala de fotbal a Romaniei urmeaza sa dispute primele doua meciuri din preliminariile CM 2014, vineri, cu Estonia, la Tallinn, si marti, cu Andorra, pe Arena Nationala.

In conferinta de presa organizata luni la Mogosoaia, unde tricolorii se pregatesc pana la plecarea spre Tallinn, selectionerul Victor Piturca a spus ca din toate compartimentele, ”la portari este o mare problema. Pantilimon si Lobont nu joaca la echipele de club, Tatarusanu a avut probleme. Din punctul meu de vedere nu i se poate imputa golul pe care l-a primit aseara (cu Otelul Galati), a fost un sut formidabil. Dar un portar de valoarea lui trebuie sa reactioneze si la astfel de suturi. Tatarusanu nu are doar doua jocuri la Steaua, a jucat si inainte. Chiar si la nationala. Dani Coman, din pacate, are o mica problema, a avut-o si la meciul cu Inter. Cu siguranta, daca era apt, s-ar fi regasit printre tricolori. Intrarea lui Tatarusanu nu a fost prea agreata, dupa cum am vazut. Nu vreau sa mai fac multe comentarii despre jucatori, pentru ca am mai facut-o si s-a facut mare tam-tam”.

Selectionerul a explicat si de ce nu l-a convocat pe Lucian Sanmartean (FC Vaslui), unul dintre cei mai buni jucatori din Liga 1: „Pur si simplu am mizat pe alti jucatori. Pe acest post este Tanase, dar si Maxim. Poate data viitoare”.

”Mergem pe jucatorii care au demonstrat la echipele lor de club. Romane sa vedem cum vor reactiona la echipa nationala. As fi vrut sa ii am in lot pe Tamas, Mutu, Nicolita sau Bogdan Stancu. Dar in acest moment trebuie sa joace la echipele de club”, a adaugat selectionerul.

Despre transferul lui Mutu la Ajaccio, Piturca a spus: ”Campionatul francez este unul dintre cele mai dure, Mutu trebuie sa se pregateasca foarte bine, sa intre cand este pregatit. El nu a mai jucat de foarte mult timp”.

In privinta primului adversar din aceste preliminarii, Estonia, selectionerul a spus ca este o echipa ”cu un joc de uzura, daca intri in jocul lor, risti sa pierzi. Asa a patit si Serbia in campania trecuta. Ca sa avem sanse reale la calificare, trebuie sa invingem in Estonia”.

Romania intalneste Estonia, pe ”A. Le Coq Arena” din Tallinn, pe 7 septembrie, de la ora 21,00, si Andorra, pe National Arena, 11 septembrie, de la ora 20,30.