Piturca: In conditiile astea e foarte greu de lucrat

416

FOTBAL - ECHIPA NATIONALA - CONFERINTAVictor Piturca a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca nu se afla in razboi cu presedintele LPF, Dumitru Dragomir, dar a precizat ca acesta are un „plan bine pus la punct” prin care urmareste sa faca rau echipei nationale a Romaniei.

„Se vorbea despre demisia mea dupa meciul cu Australia. In conditiile astea e foarte greu de lucrat. Daca dupa o astfel de performanta, jucand cu o echipa noua, sa joci 20 de partide si sa pierzi doar 4, esti injurat, pus la zid, e foarte greu sa realizezi ceva. Incerc sa fiu cat mai diplomat sa nu incep sa injur si eu, sunt si eu destul de rau la manie. Scopul meu este de a crea o echipa buna. In scurt timp am reusit acest lucru si sper sa reusim sa ne calificam la turneul din Brazilia. Desi stiu ca va fi foarte greu, pentru ca nu avem materie umana. E un campionat foarte slab (n.r. – Liga I) si nu sunt doar eu care spune asta. Si nu spun asta pentru a-i raspunde lui Dragomir. Avem echipe care au disparut, care sufera din punct de vedere financiar. Si atunci, de unde se cere atat de mult echipei nationale. Eu nu sunt in razboi cu Dragomir, nu am de ce. El face rau echipei nationale fiindca vrea acest lucru. Are un plan bine pus la punct. El a facut lobby unui jucator pentru a fi convocat la echipa nationala. Daca a vazut ca nu se poate a inceput sa ma atace pe mine”, a declarat Piturca.

Tehnicianul considera ca echipa nationala pastreaza in continuare sanse de calificare la turneul final al Cupei Mondiale: „Am preluat echipa de pe locul 56 in lume, acum avem reale sanse pentru baraj. E foarte dificil cu Ungaria si cu Turcia sa obtii sase puncte acasa. Insa fiti siguri ca vom face tot ce e posibil sa ocupam locul doi la sfarsitul preliminariilor pentru a ajunge la baraj”.