Piturca: Ultimul test inaintea deschiderii sezonului oficial!

468

Selectionerul nationalei Romaniei, Victor Piturca, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca s-ar putea ca jucatorii pe care ii va folosi la meciul amical cu Slovenia sa se regaseasca in teren si la partida cu Estonia din preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

„Ultimul test inaintea deschiderii sezonului oficial. Un meci cu un adversar pe calapodul Estoniei. Sper sa tragem anumite concluzii pentru meciul cu Estonia care este exterem de important. S-ar putea ca jucatorii pe care ii folosesc acum sa se regaseasca in teren la meciul cu Estonia. L-am convocat pe Marica, care nu prea joaca, dar el este unul dintre putinii fotbalisti de valoare care nu evolueaza la echipa de club. Sper ca si in acest fel sa-l pun in atentia antrenorului. Am vorbit cu el si mi-a spus ca e putin probabil sa plece la Eintracht Frankfurt. A mai fost o echipa din Italia care l-a vrut, dar la un nivel salarial destul de mic. Ma bucur ca si-a mai schimbat optica in ultima perioada, deoarece pentru un jucator e important sa joace indiferent de bani”, a spus Piturca.

Selectionerul nationalei a a afirmat ca are probleme cu forma jucatorilor si cu faptul ca multi nu evolueaza pentru echipele de club. „Din pacate nu toti jucatorii sunt in forma maxima la echipele de club, dar trebuie sa ne adaptam rapid. Nicolita nu a jucat in ultimul timp. Am inteles ca se discuta plecarea lui de la club, dar e foarte importasnt sa joace. Daniel Niculae are probleme fizice. Am vorbit cu Dan Petrescu si am decis ca cel mai bine este sa ramana sa se pregaterasca la echipa de club. Dan Petrescu sa se foloseasca de serviciile sale, dar sa fie util si echipei nationale pe viitor. Pentru Mutu este deosebit de grav ca nu isi gaseste echipa. Nu ma asteptam la aceasta situatie. Nici macar nu face pregatirea cu echipa de club, ci alaturi de 3-4 jucatori de care Cesena vrea sa scape. E foarte important sa-si gaseasca o echipa si sa joace. Situatia este destul de delicata. Mutu este un jucator de prea mare valoare ca sa revina in Romania. Ar fi o greseala sa revina. Goian are probleme pentru ca totusi joaca in liga a patra, iar Chipciu nu mi-a placut cum a reactionat, nu mai e cel de la Brasov. Am avut o discutie in acest sens cu el si a mai avut si acele probleme de comportament”, a precizat Piturca.