Poveste de DRAGOSTE: Singurul jucator pentru care Guardiola si-a garantat cariera. Nu e Messi, nici Iniesta

827

Fiecare antrenor are un jucator preferat. Legaturile se formeaza in vestiar, la o bere, la o cafea, la o vorba simpla aruncata in parcarea cantonamentului.

Apropierea de fotbalisti nu este o slabiciune a liderului din vestiar. Guardiola a fost lider la Barcelona, ca jucator si ca antrenor si lider la Bayern Munchen. In ambele sale mandate la cele doua cluburi un jucator a stat mereu langa el. Este singurul fotbalist pentru care Pep a garantat cu cariera.

“Thiago-Pep, Pep-Thiago este in felul sau o poveste romantica a fotbalului. In aceasta saptamana, Thiago a explicat de ce nu a ajuns la Manchester United de la Barcelona, pentru ca il iubeste prea mult pe Pep. Cand a venit la Bayern, Pep a lansat celebra declaratie: El e singurul jucator pe care il vreau. Va fi el sau nu va fi nimeni!” Nu Messi. Nu Iniesta.”, scrie jurnalistul Barney Ronay pentru Guardian.

Poveste incredibila: El a fost omul care m-a salvat din mizerie! Unul e la Real, altul la Barcelona, dar sunt mai apropiati ca niciodata

CITESTE O ALTA POVESTE INCREDIBILA! „EL E OMUL CARE M-A SALVAT DIN MIZERIE!” UNUL E LA REAL, ALTUL LA BARCELONA, DAR SUNT MAI APROPIATI CA NICIODATA!


Thiago Alcantara si Pep Guardiola au o relatie speciala. Acum cand Pep se pregateste sa plece de la Bayern, toti ochii sunt pe Thiago. Mai mult ca sigur il va urma.

“Pep a avut mereu multa incredere in mine, iar eu in el. Daca el ramanea la Barcelona, si eu as fi ramas. Ma simt norocos sa fiu cu el la Bayern”

Primele trei luni ale lui Thiago la Bayern au fost crunte. O accidentare l-a tinut pe bara, iar meciul de revenire a fost intr-o seara de noiembrie contra rivalei Dortmund. De pe margine, Guardiola striga la el: “Thiago, Thiago, pentru Dumnezeu, nu o pierde! Nu o pierde! Control, control, trebuie sa ai controlul! Pentru Dumnezeu, nu-ti asuma riscuri!” Cu el revenit pe teren, Bayern a castigat atunci urmatoarele 18 meciuri din 19 jucate, in februarie reusind apoi un record in Bundesliga – 185 de atingeri de minge in 90 de minute.

“Ce imi doresc este sa am posesie 100%. Thiago e senzational, dar poate mai mult. Sunt meciuri in care unor jucator li se face frica. Nu si lui Thiago”, spunea Guardiola dupa infrangerea cu 2-0 cu Arsenal.

Prin Thiago, Guardiola reuseste sa-si implementeze mai usor ideile:

“Cand eram mic, dupa antrenamente ma duceam acasa si rearanjam mobila ca sa repet ce am vazut. Ei aveau conuri de antrenament, eu aveam scaune. Driblam scaunele din casa”, isi aminteste Thiago despre primele sale antrenamente.

Astazi, acele nebunii il ajuta sa faca exact ce-i cere Pep.

“Oamenii spun ca posesia nu este cel mai important lucru din fotbal, dar pentru mine este.  Eu am mult respect pentru jucatorii mei. Ei cand s-au facut fotbalisti au vrut sa joace cu mingea, nu sa fuga. Este vorba despre cine are mingea si cine o controleaza.”

Thiago a plecat dupa Pep de la Barca pentru ca nu era loc langa Messi. Nu e singurul, la fel a simtit si Pedro, care a ales Anglia.

“Messi nu e de pe lumea asta. Am mult respect pentru el. Mi-as fi dorit sa ma nasc cu 20 de ani mai devreme, ca sa ma bucur de acel fotbal mult mai dur.”

 

sursa: eusunt12.ro