Rapid va debuta in Liga I cu un nou patron! Vezi cine este noul FINANTATOR!

538

Rapid va debuta in Liga I cu un nou patron! Vezi cine este noul FINANTATOR!Afaceristul Valerii Moraru, din Republica Moldova este noul patron al clubul de fotbal Rapid Bucuresti, dupa ce s-a inteles sa cumpere 75% din club.

„Am cumparat 75% din club si urmeaza si alte negocieri. Am facut o tranzactie de proportii, urmeaza si altele pe care sper sa le finalizam. Vreau sa le multumesc avocatilor si clubului Rapid, care ne-a pus la dispozitie toate actele. Sunt constient ca urmeaza o perioada grea”, a declarat noul actionat principal al clubului din Giulesti.

„Rapid este un brand mare, era pacat sa dispara. Vreau ca fostii actionari sa aiba si ei niste procente mici”, a mai spus Moraru, care a precizat ca a ales sa investeasca la Rapid ”pentru traditie si pentru suporterii minunati. Toata familia m-a sustinut pentru aceasta preluare si este unica achizitie unde familia a votat unanim”.

Omul de afaceri a afirmat ca „nicaieri in lume nu au mai existat suporteri ai unei echipe care sa ajunga la spital dupa ce au intrat in greva foamei pentru clubul pe care-l iubesc. Am fost la mai multe meciuri ale echipei si m-au impresionat mai multe aspecte.”

Moraru a mentionat ca s-a semnat si contractul cu noul antrenor, Ionel Ganea, si ca exista mai multe oferte din partea impresarilor pentru aducerea de jucatori:

„A fost semnat contractul cu un nou antrenor, chiar daca acesta a fost negociat in absenta noastra. Daca isi va atinge obiectivele acest lucru este foarte bine. Administratorul judiciar a stipulat niste clauze corecte si obiective, iar contractul poate fi reziliat oricand. Avem mai multe oferte de la impresari straini pentru aducerea unor jucatori la Rapid. Saptamana viitoare vom decide cu staff-ul tehnic cine va veni. Domnul Ganea are obiective, dar are nevoie si de conditii”.

Valerii Moraru considera ca lucrul cel mai important este ca jucatorii sa aiba salariile la zi si a subliniat ca datoriile clubului Rapid, aflat in insolventa, se ridica la 4 milioane de euro.

„La un astfel de nivel nu am mai fost niciodata, dar am mai sustinut financiar echipe din Moldova, avem experienta. Unele dintre ele chiar au avut performante, au si promovat din Liga a II-a, in prima liga”, a precizat Moraru, care a promis ca va face demersuri si pentru reconstruirea stadionului.

Valerii Moraru detine companiile Azuga Waters si Perla Covasnei si a promis ca va vira imediat in contul clubului suma de 500.000 de euro, urmata de inca o jumatate de milion inainte de retur.

Rapid va debuta in campionatul 2014-2015 al Ligii I sambata seara, de la ora 21,00, in Giulesti, in fata campioanei Steaua.

Sursa: agerpres.ro