Rednic lasa Petrolul pentru Standard Liege

391

Demisia lui Mircea Rednic a fost confirmata de finantatorul echipei, Florian Walter: „Rednic a demisionat! Pleaca la Standard Liege!”, a spus acesta la gsptv.

„Stiam ca are o oferta de la Standard, iar azi a venit confirmarea ca poate semna maine cu Standard. Imi pare rau ca am pierdut un antrenor bun. Nu pot sa-i stric drumul daca e dorit de o echipa mare. Nu am ce sa-i reprosez, mai ales ca echipa este in obiectiv. Andone nu va veni niciodata la noi. Multescu stim ce antrenor e, nu se pune problema. Va fi un antrenor roman, atat pot sa va spun”, a spus Walter la Digi Sport.

Andone nu a fost iertat de Walter dupa meciul „U” Cluj – CFR 2-3, la rejucare. Atunci intre cei doi au existat mai multe declaratii dure.

In ciuda victoriei din aceasta seara, scor 1-0 la Brasov, Mircea Rednic a decis sa isi rezilieze contractul cu Petrolul Ploiesti. Imediat dupa incheierea meciului de sub Tampa, „Puriul” l-a contactat pe Florian Walter si l-a anuntat de intentiile sale.

Din informatiile ProSport, Rednic a luat aceasta decizie ca urmare a faptului ca a fost contactat de oficialii lui Standard Liege, care l-au convins sa accepte postul de antrenor al echipei belgiene.

Favoriti sa preia Petrolul sunt, in acest moment, Dorinel Munteanu, Cristiano Bergodi si Augusto Inacio, dar Walter va lua, probabil, in calcul si alte variante, anuntul fostului tehnician al „lupilor” luandu-l prin surprindere.

La Petrolul, Rednic a venit la inceputul acestui sezon si a avut ca obiectiv calificarea echipei intr-o cupa europeana. A lasat echipa prahoveana pe locul cinci dupa 13 etape cu 22 de puncte.

Un apropiat al lui Standard

Standard Liege a castigat in aceasta seara cu 2-1 in fata celor de la Cercle Bruges, dar locul ocupat in clasament, 8, i-a nemultumit peste masura pe oficiali, care au considerat ca echipa are nevoie de un soc. In acest moment echipa este antrenata de P. Balette, dar acestuia i se va rezilia contractul in cel mai scurt timp.

Rednic a jucat la echipa belgiana intre 1991-1996 (castigand o Cupa si terminand de doua ori pe locul secund) si a mai fost in negocieri cu Standard in trecut.

Formatia belgiana, la care a mai antrenat un alt roman, Loti Boloni, are 10 titluri de campioana, ultimul in sezonul 2008-2009. In sezonul 1981-1982 formatia belgiana a castigat Cupa UEFA.