Registrul de Biciclete! Pentru siguranta BICICLETEI tale!

1375

1registruE greu sa depasesti frustrarea si sentimentul neputintei din momentul in care constati ca ti s-a furat bicicleta. Regreti ca nu ai pus-o intr-un loc mai circulat sau din contra, intr-un loc mai ascuns, ca nu ai legat-o destul de bine, regreti pana si faptul ca ai luat-o in oras in ziua aceea sau ca nu ai bagat-o in casa seara si ai lasat-o pe casa scarii. Te gandesti ce ai mai fi putut face ca sa fi evitat aceasta experienta neplacuta. Iata ca cei de la Registrul de Biciclete s-au gandit la unele masuri pe care le poti lua, ca un pas in plus pentru siguranta bicicletei tale.

Pe scurt, Registrul de Biciclete este un site pe care iti creezi un cont si iti inregistrezi bicicleta sau bicicletele (daca detii mai multe), completand diferite campuri cum ar fi: marca si modelul bicicletei, seria cadrului, culoarea si alte detalii, atasand de asemenea mai multe poze cu aceasta, date care nu vor fi accesibile restului utilizatorilor. In acest fel, poti demonstra oricand faptul ca bicicleta iti apartine daca o vezi vreodata pe strada la altcineva. Despre conceptul initiativei poti citi mai multe si in interviul avut cu fondatorii.

Legat de alte facilitati ale site-ului, oferta este bogata. Va exista o sectiune separata pentru magazinele de biciclete pentru a putea sa-ti inregistreze intregul stoc, iar in momentul vanzarii unei biciclete sa transfere pe site dreptul de proprietate cumparatorului.

In eventualitatea in care ti se fura bicicleta, te poti loga pe contul tau si selecta bicicleta in cauza, modificandu-i statusul in “Furata”, mentionand de asemenea detalii despre data si locatia de unde ti s-a furat bicicleta, cat si date de contact in caz ca o vede sau o gaseste cineva. Astfel se va afisa bicicleta ta in lista bicicletelor furate de pe site, fapt ce ii va creste semnificativ sansele de recuperare deoarece disparitia ei va fi semnalata la nivel national, si nu doar in cadrul cercului tau de cunostinte.

In cea de-a doua etapa a proiectului se doreste implementarea unor sisteme de identificare si securizare a bicicletelor sub forma unor autocolante greu de inlaturat (cod QR sau cod numeric) care vor face legatura cu statusul bicicletei din baza de date. Astfel, un cumparator de bicicleta second hand va putea oricand sa verifice bicicleta inainte de a o cumpara. In timp, initiatorii Registrului doresc ca prezenta autocolantelor atasate pe biciclete sa descurajeze potentialii hoti, demonstrand oricand apartenenta bicicletei si o comunitate unita de biciclisti. Mai sunt luate in calcul si la alte sisteme de reperare si securizare cum ar fi trackerele GPS sau alte sisteme asemanatoare.

Iar invitatia de la cei din spatele Registrului este clara: Va invitam sa va inregistrati bicicletele si sa va incurajati prietenii sa faca la fel, pentru a forma cat mai curand o masa critica responsabila in acest sens.

Sursa: freerider.ro