Roger Federer a fost amenintat cu moartea in Asia. Masuri deosebite de securitate la Shanghai!

1086

Organizatorii turneului de la Shanghai, care incepe duminica, au luat masuri de securitate sporite pentru tenismanul elvetian Roger Federer, dupa ce pe internet au aparut amenintari cu moartea la adresa sportivului.

Potrivit sursei citate, s-au luat masuri speciale pentru elvetian si pentru familia sa, la Shanghai, dupa ce un blogger a scris pe un site popular din China ca planuieste sa il asasineze pe Federer, informeaza inquirer.net.

„La 6 octombrie, planuiesc sa il asasinez pe Federer in scopul exterminarii tenisului”, era mesajul postat de „Blue Cat Polytheistic Religion Founder 07” pe baidu.com.

User-ul respectiv a postat si o fotografie trucata in care tenismanul apare in genunchi pe teren, decapitat, alaturi de un calau imbracat in negru.

Site-ul 24heures.ch scrie ca aceasta postare a fost urmata de alte amenintari.

Politia si agentii guvernamentale au fost contactate pentru a se intari securitatea in jurul lui Federer, conform unui reprezentant al organizatorilor, citat de Shanghai Youth Daily.

„Speram ca a fost doar o amenintare si ca fanul nu va trece la fapte. Oricum, trebuie sa tratam situatia cu seriozitate”, a declarat Yang Yibin.

Atacurile asupra sportivilor din tenis sunt rare, dar in 1993 Monica Seles a fost injunghiata de un fan, la un meci in Hamburg.

La finala din 2009 a turneului de la Roland-Garros, un fan a intrat pe teren si a incercat sa ii puna o sapca pe cap lui Federer.