Romania debuteaza azi la CM de handbal contra Tunisiei, ora 20:15, in direct pe DOLCE1!

1386

Imagini de la antrenamentul echipei nationale a Romaniei. Antrenament Romania.Nationala de handbal a Romaniei debuteaza azi la Campionatul Mondial, in grupa D, in fata Tunisiei. Tunisia a ocupat locul 18 la ultimul Mondial, in Brazilia. Atunci a pierdut si in fata Romaniei, dar doar cu 28-30.

Vicecampioana Africii, Tunisia este antrenata de spaniolul Paulo Jorge de Moura Pereira, fost tehnician al Angolei, cu care a cistigat Cupa Africii, dar si al campioanei Portugaliei, la masculin, FC Porto.

Tunisia are doua jucatoare importante, care evolueaza la cluburi mari in Europa: Mouna Chebbah de la Viborg (Danemarca) si Raja Toumi de la Byasen Trondheim (Norvegia).

Cele doua handbaliste au fiecare peste 900 de goluri marcate pentru „nationala” tarii lor si peste 200 de selectii! Pe linga acestea, alte sapte handbaliste tunisiene joaca in Franta, in primele doua ligi.

Inaintea debutului la Mondialul din Serbia, Tunisia a disputat trei meciuri de pregatire. A pierdut de doua ori cu Franta, 18-32 si 18-23, dar a si invins Japonia cu 30-28. Romania si Tunisia s-au intilnit ultima data in 2011, la Campionatul Mondial din Brazilia.

Sursa: gsp.ro