Romania poate juca din nou cu Finlanda in Cupa Davis. Daca o bate jucam cu Olanda!

836

Romania a invins, dramatic, Finlanda, scor 3-2, in meciul pentru mentinerea in Grupa I a Zonei Euro-africane si va avea sansa, la anul, de a lupta pentru accederea in Grupa Mondiala.

Desi au pierdut, finlandezii n-au retrogradat in lumea a treia a tenisului. Conform regulamentului, dar si al tintarului competitiei, Finlanda mai are o sansa de a se mentine in Grupa I a Zonei Euro-africana. Jarkko Nieminen si ai lui vor disputa un “baraj“ cu echipa Danemarcei, meciul fiind programat in weekend-ul 19-21 octombrie. Finlandezii sunt favoriti certi, mai ales ca vor juca pe propriul teren.
Interesant este ca Romania va disputa primul tur al Grupei I exact cu echipa care se va impune in meciul dintre Finlanda si Danemarca. Numai ca, de data aceasta, meciul se va disputa in Finlanda si nu in Romania.
In cazul in care va castiga meciul din primul tur, Romania va juca in faza urmatoare cu Olanda, la 5-7 aprilie 2013, iar invingatoarea din aceasta partida va accede in barajul pentru Grupa Mondiala, programat intre 13 si 15 septembrie 2013.

Echipa Romaniei a intalnit Olanda si in acest an, fiind invinsa, cu scorul de 5-0, la Amsterdam, in turul doi al Grupei I a Zonei Euro-Africane. O eventuala partida Romania – Olanda in 2013 se va juca pe terenul primei echipe.

Daca pierde meciul din primul tur, Romania va evolua pentru mentinearea in Grupa I a Zonei Euro-africane.

Intalnirile din turul intai al Grupei I a Zonei Euro-africane (1-3 februarie 2013) sunt urmatoarele (primele echipe sunt gazda):
Polonia – Slovenia
Finlanda sau Danemarca – Romania (terenul urmeaza a fi stabilit)
Ucraina – Slovacia

Partidele din turul doi (5-7 aprilie) sunt urmatoarele:
Marea Britanie – Rusia
Africa de Sud – Polonia sau Slovenia
Olanda – invingatoarea din Finlanda sau Danemarca – Romania
Ucraina sau Slovacia – Suedia.