Romania trimite cinci sportivi la Tokyo, la Campionatele Mondiale de karate

908

20090317063304-campionatul-national-de-karate-kata-363603945Romania va fi reprezentata de cinci sportivi la Campionatele Mondiale de karate kyokushin ce se vor desfasura, in perioada 25 aprilie – 3 mai, la Tokyo (Japonia), se arata intr-un comunicat remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX, de Federatiei Romane de Arte Martiale de Contact (FRAMC).

Echipa Romaniei a cucerit trei medalii la Campionatele de Karate pe Categorii ale Statelor Unite (US Karate Category Championships), care au avut loc la Los Angeles, competitie in urma careia cinci tricolori si-au asigurat biletele pentru Campionatele Mondiale de kumite si kata de la Tokyo.

Delegatia condusa de Dorel Bulearca se va intoarce in tara cu o medalie de argint, cucerita de Iacob Mirel, dar si cu doua de bronz, Nicolae Stoian si Georgiana Tiganus reusind sa se claseze pe podium la competitie de karate de pe continentul american.

De altfel, pentru Mondialele din Japonia, Romania a obtinut doua din cele opt locuri rezervate Europei prin Mirel Iacob si Lucian Gogonel, ambii la kumite, -80 de kilograme. De asemenea, Georgiana Tiganus (kumite, +65 kg), Raluca Jianu (kata) si Daniela Vlad (kata) vor participa in concursul dedicat fetelor.

„E pentru prima oara cand Mondialul masculin si cel feminin au loc in acelasi timp. Cel dedicat baietilor este organizat o data la patru ani, astfel ca e foarte greu de obtinut un loc, de aceea suntem mandri ca vom avea un sfert din reprezentantii Europei. Inca de saptamana viitoare vom incepe pregatirea pentru Japoania, de unde speram sa ne intoarcem cu cel putin o medalie si doua clasari intre locurile 4-6”, a declarat Dorel Bulearca, presedintele FRAMC.