Sapte sportivi, depistati pozitiv la CM de atletism de la Moscova!

922

1lavricSapte sportivi au fost depistati pozitiv la Campionatele Mondiale de atletism de la Moscova, in aceasta vara, a anuntat federatia internationala de profil (IAAF), potrivit mediafax.ro.

Avramenko a fost depistat pozitiv cu un steroid, dehidroclorometiltestosteron.

Acelasi produs dopant a fost gasit si in urina sportivei Elena Ribakova (Turkmenistan, locul 6 in a treia serie la 200 de metri feminin).

Testele au relevat si trei cazuri de utilizare de EPO: iranianul Ebrahim Rahimian (locul 52 in proba de 20 km mars), guatemalezul Jeremis Saloj (locul 33 la maraton) si kazahul Ayman Kozhahmetova. Sportivul din Kazahstan, locul 27 in proba de 20 de kilometri mars, a recurs si la testosteron exogen.

De asemenea, sprinterul afgan Massoud Azizi, locul 8 in seria a 4-a preliminara la 100 de metri masculin, a fost depistat pozitiv cu nandrolon, iar atleta ucraineana Elizaveta Brizgina (pozitia 5 in prima semifinala a probei de 200 de metri) s-a dopat cu drostanolon.

„Toti sportivii in cauza au fost deja sanctionati sau suspendati provizoriu. In total, 538 de sportivi au facut obiectul unui control de urina in timpul competitiei si 132 inainte de competitie”, a precizat IAAF.

Toate esantioanele vor fi pastrate in vederea unor eventuale noi analize, in functie de progresele din lupta antidoping.

In plus, IAAF a mentionat ca 1919 esantioane de sange au fost prelevate cu ocazia Campionatelor Mondiale, pentru pasapoartele biologice ale sportivilor.