Vestea care a intristat toata Anglia: John Terry se retrage!

1108

Fotbalistul echipei Chelsea Londra, John Terry, in varsta de 31 de ani, si-a anuntat duminica retragerea din nationala Angliei.

  „Simt ca federatia, continuand procedurile impotriva mea in conditiile in care am fost gasit nevinovat de justitie, a facut de neconceput pozitia mea fata de echipa nationala. Voi incerca acum sa obtin performante cu Chelsea, la nivel national si european”, a afirmat John Terry, informeaza bbc.co.uk.

Terry, selectionat de 78 de ori in nationala tarii sale, in perioada 2003-2012, va fi audiat, luni, la federatia engleza, intr-un caz de rasism, pentru care a fost deja achitat de justitie. John Terry a fost achitat, in iulie, de justitia britanica, in cadrul unui proces de cinci zile privind unele insulte rasiste presupuse a fi fost adresate de fotbalist unui adversar. Jucatorul in varsta de 31 de ani a fost acuzat ca l-a insultat pe un jucator de culoare al echipei Queens Park Rangers, Anton Ferdinand, fratele lui Rio Ferdinand de la Manchester United, in timpul unui meci din campionatul Angliei, care a avut loc in 23 octombrie 2011.

Acest caz a dus la pierderea banderolei de capitan al nationalei pe care a purtat-o Terry si apoi la demisia selectionerului Fabio Capello, care nu a fost de acord cu decizia luata in cazul jucatorului sau.