Spania, calificata in finala Cupei Confederatiilor, dupa scorul de 7-6 cu Italia, la loviturile de departajare!

760

spaniaSpania s-a impus in semifinalele turneului din Brazilia la capatul unui meci echilibrat cu Italia, in care diferenta a facut-o penalty-ul ratat de Bonucci. Spania va juca in ultimul act cu Brazilia.

Xavi, Iniesta, Pique, Ramos, Mata, Busquets si Navas (golul victoriei) au transformat pentru campioana europeana si mondiala, in timp ce Candreva, Aquilani, De Rossi, Giovinco, Pirlo si Riccardo Montolivo au marcat pentru Italia.

Desi Spania a avut posesia mingii pentru care este recunoscuta, Italia a fost echipa care a facut jocul in prima repriza, avand ocazii de gol pe banda rulanta. Giaccherini (3) nu a nimerit tinta la capatul unui contraatac, dupa care Maggio a reluat cu capul peste poarta (8), la un corner executat de Pirlo. Gilardino a reluat alaturi (15), la centrarea lui Maggio, dupa care portarul Casillas a intervenit providential in fata lui Maggio (17). De Rossi (19) si Marchisio (19) au trimis si ei pe langa tinta, consfintind 20 de minute excelente pentru ”squadra azzurra” in fata campioanei europene si mondiale, care nu a reusit sa puna in aceasta perioada deloc in pericol poarta Italiei. Spania a incercat sa construiasca fara graba, meticulos, dar i-a lipsit inspiratia ultimei pase, in fata unei aparari grupate excelent.

Brazilia si Spania se vor infrunta la Rio, in finala competitiei, duminica (01.00, luni in Romania), in timp ce in finala mica se vor intalni Uruguay si Italia, la Salvador (22.00).

Sursa: mediafax.ro