Spectacol la festivitatea de incheiere a jocurilor PARALIMPICE. Rihanna, Jay-Z si Coldplay au facut show – VIDEO

399

Editia din 2012 a Jocurilor Paralimpice, care a inceput pe 29 august, s-a incheiat, duminica seara, pe Stadionul Olimpic din Londra cu o ceremonie la care au participat staruri precum Rihanna, Jay-Z sau trupa Coldplay.

Ceremonia de incheiere a debutat cu o spectaculoasa invazie in stil „Mad Max” (film lansat in 1979, care l-a avut ca protagonist pe actorul Mel Gibson), scrie Daily Mail.

Spectacolul, denumit „Festivalul Flacarii”, a inclus numeroase efecte speciale si a beneficiat de participarea a peste 1.000 de persoane, printre care s-au aflat si artisti cu handicap, care s-au pregatit saptamani pentru a invata numere asemanatoare celor de la circ.

Printre foc si fum, performerii au intrat pe stadion in zeci de vehicule britanice modificate, biciclete arzatoare si masini bizare care pareau rupte din imaginea post-apocaliptica din filmul Mad Max.

Si reprezentantul Casei Regale britanice, printul Edward, a avut o intrare spectaculoasa cu o sareta cu sofer, creata din masini second-hand. La volan se afla capitanul Tony Harris, care si-a pierdut o parte din picior in Afganistan, in 2009.

Printre artistii care au facut spectacol la ceremonia de incheiere a Jocurilor Paralimpice s-au numarat artistii Rihanna, Jay-Z si trupa Coldplay.

Reprezentantii Romaniei la Jocurile Paralimpice de la Londra au fost: Florin Cojoc (atletism, campion european la saritura in lungime), Eduard Novak si Imre Torok-Novak (ambii la ciclism, al doilea este campion mondial la velodrom, dar si in proba rutiera), fratii Samuel Ciorap si Naomi Ciorap (natatie) si Dacian Makszin (tenis de masa).

Rutierul Eduard Novak a devenit singurul medaliat din istoria Romaniei la Jocurile Paralimpice, el castigand o medalie de aur, in proba de urmarire pe velodrom, si una de argint, la contratimp pe sosea.