Tintele Stelei: Ros-albastrii vor avea un atac italo-francez!

841

steauaStelistii vor doi atacanti, un francez din Ligue 2, transfer aproape rezolvat, si pe genovezul care este preferat in fata ivorianului cu cetatenie franceza de la Debrecen.

Steaua a intensificat munca din mercato imediat dupa ce a aflat ca are voie sa joace in Liga Campionilor si e pe cale sa-si completeze echipa cu doi atacanti, adica oamenii pe care Reghecampf ii considera absolut necesari in acest moment. Lista scurta cuprinde trei nume, dintre care doua vor ajunge in cantonamentul din Anglia al „militarilor”.

Varf francez din liga a doua

Prima tinta e Yohann Riviere, de la Le Havre, un atacant in varsta de 28 de ani. Masoara 1,85 metri si a marcat 23 de goluri in ultimele doua sezoane din esalonul secund francez. E sub contract pana in 2015, dar Steaua a inaintat deja oferte concrete atit pentru fotbalist, cat si pentru club si toate partile considera propunerile drept satisfacatoare. Asa ca e foarte posibil ca transferul sa se faca in zilele urmatoare si francezul sa zboare in Anglia, unde Reghecampf antreneaza echipa in cantonamentul de langa Birmingham.

„Rusescu” din Italia

Urmatorul de pe lista optiunilor ros-albastrilor este Federico Piovaccari, 29 de ani in septembrie. Spre deosebire de Riviere, italianul nu e tocmai un „numar 9”, fiindca poate juca si ca al doilea atacant. Adica e mai mult Rusescu decit Nikolici, un argument in plus pentru stelisti sa insiste pentru aducerea lui, intrucat Piovaccari ar fi capabil sa joace si in cuplu cu un varf clasic.

Sampdoria, gruparea care detine drepturile asupra jucatorului, l-a imprumutat in ultimii doi ani la Brescia, la Novara si la Grosseto si ar fi de acord sa-l cedeze din nou. Federico, inalt de 1,81 metri, a evoluat pentru Grosseto in ultimele sase luni, in Serie B, si a marcat 7 goluri. In 2011 a fost golgeterul Serie B, cu 23 de goluri pentru Cittadella.

„Tanc” din Ungaria

Stelistii mai au o varianta si o pastreaza pentru eventualitatea in care nu vor reusi sa ajunga la un acord cu Piovaccari. E vorba despre un alt atacant, dar un fotbalist diferit, ca profil, de italian: Adamo Coulibaly, de la Debrecen, e golgeterul Ungariei, cu 66 de goluri in ultimele patru sezoane, dintre care 18 in stagiunea precedenta.

Ivorianul cu pasaport francez e inalt de 1,91 metri si este extrem de puternic, adica un atacant turn, genul pe care Reghecampf si-l doreste, numai ca are un dezavantaj care-i ingrijoreaza pe ros-albastri: va implini 32 de ani in august, deci el ar fi o solutie numai pe termen scurt. Africanul detine si un avantaj: e liber de contract, deci singurele cheltuieli pe care le-ar implica ar fi cu salariul lui.

„Am decis sa achizitionam doi atacanti cu cifre, cu experienta si cu motivatie. In curand vom avea raspunsurile cluburilor lor” (Mihai Stoica, manager Steaua)

„Il cred pe MM cand spune ca vor veni doi atacanti, fiindca el este un conducator bun, desi nu trebuie uitat ca tot el l-a adus la Steaua si pe Tatu!” (Anghel Iordanescu)

Sursa: gsp.ro