TOP 10 CELE MAI POPULARE SPORTURI DIN LUME: Fotbalul este urmat de un sport surpriza!

1311

Cand vine vorba despre sporturi, toata lumea are impresia ca fotbalul, tenisul sau fotbalul american domina lumea. Din Asia vine insa un sport atat de popular incat atrage anual de zece ori mai multi practicanti si suporteri decat baschetul, spre exemplu. Vedeti mai jos un top 10 al celor mai populare sporturi ale planetei.

10. Baschetul

Minnesota Timberwolves v Houston Rockets

In fiecare an 400 de milioane de omanei se uita la cel putin un meci de baschet. Inventat de  Dr. James Naismith in 1891, baschetul s-a jucat la inceput cu noua jucatori, in SUA.

9. Fotbalul american

american_football_3

La fotbalul american se uita anul cel putin 450 milioane de oameni. A fost inventat in 1869 de Walter Camp si s-a jucat prima oara intre echipele  Rutgers and Princeton.

8. Golful

Close-up of Golf Club and Golf Ball

Golful are peste 500 de milioane de fani in fiecare an si se crede despre el ca a fost inventat de chinezi in urma cu aproape 1000 de ani. Este singul sport din acest clasament jucat individual si nu in echipa.

7. Baseball

baseball-player-hit-ball

La fel ca golful, baseboll-ul are peste 500 de milioane de suporteri pe an. Se joaca intre doua echipe a cate noua jucatori si a fost inventat de Alexander Cartwright in 1845.

6. Tenis de masa

Table-Tennis_Wallpaper

Datorita popularitatii in China, are peste 900 de milioane de spectator pe an. A fost inventat de James Gibb in 1890 si mai este cunoscut sub numele de Ping Pong.

5. Voleiul

KCC-volleyball-vs.-LCC

Voleiul are peste un milliard de spectator pe an si s-a numit, la inceput, mintonette. A fost inventat de  William Morgan in 1895, si se joaca in doua echipe a cate sase jucatori.

4. Tenisul

5230306-a-tennis-ball-and-racket-on-a-white-background

Are peste un milliard de fani in fiecare an si deriva dintr-un joc frantuzesc inventat in secolul 12, numit ”paume”. Primul meci de tenis official s-a jucat in anul 1859, in Birmingham, Anglia.

3. Hocheiul

Concordia-Womens-Hockey-submitted-photoWEB

Are aproape două miliarde de spectator annual si este originar, surpriza, tocmai din Egiptul antic. Se stie despre el ca se juca acum 2000 de ani in unele sate antice din Egipt.

2. Cricketul

explore-events-summer-cricket

Are aproape 3 miliarde de fani in toata lumea si se joaca, mai ales, in tarile vechi ale lumii. Initial, cricketul a fost inventat in Anglia, in 1850, unde era jucat de pastori. Este sport national in India.

1. Fotbalul

fotbal

Peste 3,5 miliarde de oameni, de pe toata planeta, se uita anual la fotbal. A fost inventat in 1863 la Universitatea Cambridge din Marea Britanie. Tot atunci a luat nastere si Asociatia de Fotbal, cea care a pus bazele fotbalului modern.