TOP 10 Motive pentru a face SPORT! FOTO

1571

1sportSportul este un aliat de nadejde al organismului. Sa faci sport nu este doar o activitate placuta pentru a te intalni cu prietenii, ci si un bun mod de a-ti pastra forma fizica, de a reduce stresul si anxietatea, de a stimula increderea in sine, dar mai ales de a preveni diverse boli. Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai bune motive pentru a face sport, potrivit list25.com:

1sedentarismul10. Sedentarismul ingrasa

Una din marile probleme ale secolului nostrum este obezitatea. Lipsa activitati fizice si alimentatia defectuaoasa reprezinta principalele cause pentru aparitia surplusului de greutate. Centimetrii in plus, in zona mediana si nu numai, au devenit ceva obisnuit mai ales pentru persoanele care isi petrec majoritatea timpului stand la birou, dar nu numai. Lipsa activitatii duce la pierderea tonusului muscular, iar energia rezultata in urma alimentatiei ajunge sa fie stocata sub forma de tesut adipos, deoarece organismul ajunge sa consume tot mai putine calori(prin scaderea metabolismului). Daca nu ne obisnuim cu miscarea, ne va fi din ce in ce mai greu sa facem un sport, deoarece organismul se adapteaza stilului nostru de viata defectuos si pe masura ce timpul trece va fi din ce in ce mai greu ni-l corectam.

 

1boli cronice9. Sportul combate bolile cronice

Activitatea fizica practicata regulat intareste muschiul inimii si optimizeaza circulatia sangelui, creste colesterolul „bun” (HDL), scade tensiunea arteriala si colesterolul „rau”. In plus, ajuta la prevenirea diabetului de tip 2 si a anumitor forme de cancer. Specialistii spun ca durata exercitiului fizic este mult mai importanta decat intensitatea acestuia. Chiar daca efectele favorabile cresc odata cu durata exercitiului, orice efort minim este benefic.

 

1piele tonifiata8. Daca faci sport, pielea ta se tonifica

Cu cat faci mai mult sport, cu atat muschii sunt mai vizibili si cu atat mai mult acestia stimuleaza circulatia sangvina la nivelul pielii, dand astfel un aspect mai ferm. In plus, prin sport se elimina si toxine care elibereaza pielea de impuritati.

 

 

 

 

1osteoporoza7. Osteoporoza – o boala invinsa de sport

Daca aplici reteta succesului in prevenirea osteoporozei, te poti declara o persoana care odata cu menopauza, vei simti ca incepi o noua viata, la fel de buna ca si pana atunci si ca pericolul aparitiei osteoporozei este inexistent. Reteta succesului consta in exercitii fizice cuplate cu o doza zilnica recomandata de calciu. Acestea contribuie la intarirea oaselor, iar printre cele mai indicate activitati sunt: plimbarile lungi, alergarile si exercitiile cu greutati.

 

 

1substanta toxica6. Sportul ne ajuta sa scapam de substanta toxica din organism

In timp ce facem sport odata cu sudoarea se elimina substantele toxice din organism care ne otravesc corpul, in timpul zilei noi mancam diferite alimente chiar daca stim ca sunt pline de conservanti si alte prostii. Praful pe care il inspiram si care ramane pe piele, totul se elimina atunci cand transpiram, normal ca dupa ce facem exercitiile trebuie sa facem un dus sau o baie pentru a spala totul de pe noi.

 

 

thinking5. Sportul imbunatateste memoria, puterea de concentrare si activitatea cerebrala

Pentru ca traim mai mult, trebuie sa acordam atentie si sanatatii creierului. Desi sportul este, in general, promovat pentru sanatatea inimii si pentru pierderea in greutate, au aparut din ce in ce mai multe dovezi care spun ca el ajuta la evitarea declinului mental ce poate aparea la varsta senectutii.

 

 

1imunitatea4. Sportul imbunatateste imunitatea prin cresterea nivelului de celule rosii din sange si a hemoglobinei

In procesul de alergare nivelul de colesterol din sange scade, reducand senzatia de foame, astfel imbunatatind mobilitatea tractului digestiv. Impreuna cu imbunatirea metabolismului, toate acestea conduc la echilibrarea greutatii corporale.

 

 

 

1dormi mai bine3. Dormiti mai bine

Atata timp cat nu faceti sport cu doua ore inainte de culcare, veti dormi bustean, daca faceti exercitii in mod regulat.

 

 

 

 

 

 

1depresia2. Sportul te scapa de depresie

In timp ce alergi, creierul tau secreta endorfina, ce este hormonul fericirii. Asadar, pentru a scapa de melancolie, starii de anxietate sau depresie, renunta la canapeaua confortabila din camera ta si opteaza pentru o pereche de adidasi care te vor ajuta sa alergi, nu dupa fericire, ci alaturi de ea.

 

 

 

1respiratia1. Va imbunatatiti respiratia

Sportul mareste ventilatia si circulatia in bronhii si in plamani. Sportul imbunatateste drenajul secretiilor bronhice, imbunatateste obstructia nazala cu atat mai mult cu cat este practicat in natura.