Transylvania Horse Show: Cea mai mare competitie hipica din Romania are loc in week-end langa Sibiu!

1032

remenmer2012-12Cel mai popular concurs hipic international din Romania, Transylvania Horse Show, care va avea loc in satul sibian Prod, comuna Hoghilag, reuneste la cea de-a treia editie unii dintre cei mai cunoscuti reprezentanti ai echitatiei la nivel mondial, conform unui comunicat remis marti AGERPRES.

Peste 70 de concurenti din 19 tari (Europa, SUA, Africa, Canada) vor participa in perioada 24-26 mai la Transylvania Horse Show, eveniment dedicat sporturilor ecvestre si iubitorilor de cai, desfasurat intr-un peisaj idilic, in apropierea unuia dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa, Sighisoara.

Transylvania Horse Show a primit premiul „Concursul anului” pentru editiile 2011 si 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers). Catrin Norinder, directoarea de Discipline Olimpice din cadrul Federatiei Ecvestre Internationale (FEI) si una dintre cele mai importante persoane din cadrul FEI, va fi prezenta in Romania in calitate de observator si invitat de onoare.

Andrew Fell este unul dintre cei mai cunoscuti designeri de traseu cross-country la nivel international, creand in mod constant trasee de cross country la cele mai cunoscute concursuri hipice din SUA, Europa si Africa. Anul acesta pentru proiectarea traseului de cross country pentru Campionatele Balcanice organizate in cadrul Transylvania Horse Show 2013, a venit de trei ori in tara asigurandu-se ca totul decurge conform standardelor internationale, anul trecut el fiind delegat tehnic al FEI pentru Campionatele Balcanice organizate in Turcia.

Traseul creat de Fell este format din 29 obstacole naturale din lemn masiv, arbusti ornamentali, casute in miniatura sau mese supra dimensionate ce vor fi distribuite pe o distanta de 3.650 de metri, in cadrul unui circuit in aer liber. Obstacolele constau in obiecte solide construite din obiecte intalnite in natura, precum si diferite obstacole cum ar fi iazuri si santuri sau combinatii ale celor doua categorii, ideea probei fiind de a imita obstacolele care ar putea aparea in mod normal intr-un peisaj de tara.

Sandra Auffarth, campioana olimpica, medaliata cu aur la echipe si cu bronz la individual in cadrul Olimpiadei organizate la Londra in 2012, este o alta invitata de onoare la Transylvania Horse Show.

Presedintele juriului, alcatuit din arbitri si oficiali din Irlanda, Austria, Polonia, Bulgaria si Romania, este Gerd Kuest din Germania. Prezenta delegatului tehnic al Federatiei Ecvestre Internationale, Peter Fell din Irlanda, este garantia faptului ca evenimentul se va desfasura conform standardelor internationale.

Evenimentul va fi comentat live de Ed Holloway, comentator sportiv profesionist din Marea Britanie specializat pe disciplina ‘Proba completa’.

Transylvania Horse Show se desfasoara in satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighisoara), recomandat de ghidul „Lonely Planet” ca unul dintre primele locuri din Europa unde sa calaresti in vacanta si este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federatiei Ecvestre Romane si al Federatiei Ecvestre Internationale.

Evenimentul gazduieste trei tipuri de competitii, completate zilnic de o serie de demonstratii si evenimente adiacente destinate spectatorilor: 1.Campionatele Balcanice de Proba Completa (Balkan Eventing Championship), cel mai mare eveniment de marca pentru profesionisti din Balcani, de importanta continentala, la care s-au calificat concurenti din Romania, Turcia si Bulgaria, in urma probelor desfasurate luna trecuta in Bulgaria, la Schumen. Campionatele Balcanice de Proba Completa sunt organizate anual, ultima editie desfasurandu-se in Turcia, la Eskisehir. Probele din concurs vor fi: dresaj, obstacole si cross-country. 2.Concurs Complet International (CCI), disciplina de Proba Completa la care concurentii profesionisti vor avea de infruntat trei probe: dresaj, obstacole, cross-country. Concursul este organizat in colaborare cu Federatia Ecvestra Romana (FER) si Federatia Ecvestra Internationala (FEI). 3.Concurs International Universitar, ‘Cupa Natiunilor pentru Studenti’ (‘AIEC Student Riders Nation Cup – Romania 2013), este organizat in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociatie de acest gen din lume. La aceasta sectiune participa studenti din toata lumea care vor concura la doua probe: dresaj si sarituri obstacole.