Unde a pierdut Simona Halep finala de la Roland Garros?

1158

bunUnde a pierdut Simona Halep finala de la Roland Garos?Momentul zero pentru Simona Halep la Roland Garros a fost o decizie corecta a arbitrului Kader Nouni. S-a intamplat ceva exact dupa ce a egalat la patru in setul al treilea.

La inceputul game-ului de serviciu al Simonei, o minge trimisa de Maria Sarapova foarte lung, pe linia din spate a terenului, e atinsa de romanca, dar nu suficient pentru a o retrimite in terenul advers. Arbitrul de linie a strigat „out”, insa cel de scaun, francezul Kader Nouni, a coborit si a cercetat urma, hotarand ca mingea a fost buna. De altfel, hawk-eye-ul folosit pe grafica tv a confirmat decizia lui.

Apoi insa, Nouni i-a comunicat lui Halep ca punctul ii va reveni Mariei Sarapova.

„Am crezut ca se va rejuca pentru ca atinsesem mingea”, a explicat Simona dupa meci, „dar regula e alta. Daca nu o trimit dincolo de fileu, nu se poate repeta. Cred ca a fost un moment foarte important. M-am enervat si apoi n-am putut sa-mi gestionez emotiile. Nu m-am mai concentrat la fel de bine pe punctele urmatoare. Mi-a taiat elanul, n-am mai avut energia necesara pentru ce a urmat”.

Sarapova a facut atunci break-ul la zero, apoi s-a impus cu 6-4.

„Asta e viata. Am gresit, trebuie sa invat din asta. De acum incolo, in momentele importante voi sti ce sa fac. Trebuie sa privesc inainte, sa muncesc mai mult si sa ajung sa joc mai multe finale”.

Ca pe un turneu normal

Simona spune ca a savurat aceste doua saptamini de turneu, dar ca a incercat sa le ia, pe cit posibil, ca pe ale unui concurs normal.

„Am ajuns sa joc prima mea finala de Mare Slem, dar am vrut sa stau relaxata, sa nu ma gindesc la asta, la faza in care ma aflu. Experienta din meciurile anterioare m-a ajutat mult si faptul ca am avut alaturi familia, echipa, prietenii. Am vrut sa traiesc din plin aceasta sarbatoare, pentru ca asta este pentru mine, sa ma bucur, sa trec peste emotiile finalei si sa joc foarte bine tenisul meu. Cred ca am facut-o si sint fericita pentru asta”, a spus Simona.

De lucrat la forehand

Dupa Roland Garros si prima ei finala majora, Halep spune ca vrea sa-si imbunatateasca si mai mult lovitura de dreapta.

„Am facut cateva greseli in momente importante”, a explicat ea, adaugind: „Sint multumita de felul in care am jucat, cred ca a fost cel mai bun tenis al meu. Am incercat sa stau concentrata si intre puncte si cred ca m-am descurcat bine. Dar daca vreau sa lucrez ceva mai mult, atunci e forehand-ul. Cind lovesc in cros, vreau un unghi mai bun, sa deschid mai mult terenul”.

Nimic despre timp

Simona a fost intrebata daca n-a deranjat-o faptul ca Sarapova si-a luat mult timp inainte si intre servicii. Kader Nouni a prevenit-o pe rusoaica din primul set ca urmeaza un avertisment pentru „time violation”, dar acesta a venit abia in decisiv.

„Simona e foarte rapida, e mereu gata la timp, dar tu intirzii”, i-a spus arbitrul. „Acesta e stilul ei, nu vreau sa spun nimic, e normal, asa face mereu”, a replicat Halep. „Uneori m-am simtit un pic anxioasa, dar n-a fost rau. OK per total”.

„Cred ca am avut o tactica buna. Am deschis unghiurile, am lovit mai tare. Iar ea a facut ce face de obicei, e o persoana foarte puternica, joaca excelent momentele importante”, a spus Simona Halep.

„Am invatat ca pot juca la un nivel foarte inalt, ca pot juca finale fara prea mari emotii. Pina acum, am avut mare presiune in turneele de Mare Slem”, a mai adaugat Simona Halep.

Sursa: gsp.ro