Veste GREA pentru tricolori. Romania si Ungaria PEDEPSITE aspru pentru incidentele de la Budapesta

502

Nationala condusa de Anghel Iordanescu a primit o veste grea inaintea partidei cu Finlanda, de la Bucuresti.

FRF informeaza azi ca partida Romania – Finlanda, programata pe 8 octombrie, se va disputa pe Arena Nationala cu portile inchise!

Este sanctiunea dictata de UEFA „ca urmare a incalcarii prevederilor articolului 16 (2), literele c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g si h (tulburari provocate de spectatori – lipsa de respect fata de imnul national si lupte intre suporteri) din Regulamentul Disciplinar”.

FRF a fost sanctionata cu o amenda de 50.000 de euro.

Și nationala condusa de Bernd Storck va juca urmatorul meci acasa, pe 8 octombrie cu Insulele Feroe, cu portile inchise. Ungurii platesc la UEFA pentru cintecele rasiste din tribune. Forul european a dictat si o amenda de 70.000 de euro, anunta Nemzeti Sport.

Maghiarii sint pe locul 3 in Grupa F, la 3 puncte de Romania, si sint obligati sa invinga in ultimele doua meciuri, cu Feroe (a) si cu Grecia (d), ca sa mai spere la calificare.

REGULI OBLIGATORII PENTRU MECIUL CU FINLANDA

Disputarea cu portile inchise a meciului cu nationala Finlandei impune respectarea unor reguli stricte de catre ambele federatii, dupa cum urmeaza:

► accesul suporterilor ambelor echipe este strict interzis

► este permis accesul unui numar de 75 de persoane pentru fiecare delegatie ambelor nationale. In acest cuantum sunt inclusi cei 23 de jucatori aflati pe foaia de joc si membrii staff-urilor tehnice

► este permis accesul jurnalistilor acreditati, cu conditia ca lista cu numele acestora sa fie transmisa la UEFA, cu cel mult 24 de ore inainte de inceperea meciului.

sursa: gsp.ro