Vestea asteptata de toti pariorii: Ce vor pati cei 70.000 de romani care au pariat online

418

Vestea asteptata de toti romanii care au pariat online.

Romanii amenintati cu amenzi de zeci de milioane pentru pariuri sportive pe situri ilegale nu mai au motive de ingrijorare. Oficiului National pentru Jocuri de Noroc a decis sa nu mai emita amenzile!

Peste 70.000 de persoane care au pariat online pe site-uri neautorizate in Romania au intrat in atentia Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Totuşi, aproximativ 95% dintre acestea nu vor fi amendate şi vor primi cel mult un avertisment.

In luna octombrie, ONJN anunta ca peste 50.000 de romani care au pariat online in perioada 10-30 septembrie, pe site-uri neautorizate in tara noastra, risca amenzi cuprinse intre 5.000 şi 10.000 de lei. Marea majoritate a pariorilor pasibili de amenzile institutiei erau clientii Bet365.com şi Bwin.com, platforme de jocuri de noroc carora le-a fost retrasa licenta de operare pe teritoriul Romaniei. AvocatNet.ro a scris AICI despre acest subiect.

 

Prin intermediul unui comunicat de presa publicat pe site-ul oficial al institutiei, reprezentantii ONJN au anuntat ca maximum 5% dintre persoanele verificate vor fi sanctionate cu aplicarea unei amenzi, restul pariorilor urmand a fi cel mult avertizati.

„Din verificarile noastre, peste 95% dintre persoanele vizate nu indeplinesc conditiile de sanctionare cu sanctiunea amenzii”, este precizat in documentul aparut ieri.

Totodata, potrivit aceluiaşi comunicat, numarul celor care au incalcat dispozitiile legale şi au pariat pe site-uri nelicentiate sau care nu detin drept de operare a depaşit 70.000. In aplicarea sanctiunilor, inspectorii ONJN au in vedere mai multe criterii, precum: perioada de joc, rulajul, numarul de jocuri, sumele jucate etc.

Nota: in comunicatul de presa al Biroului pentru Relatii Publice al ONJN nu este specificata o suma limita in functie de care pariorii vor primi sau nu amenda. Totuşi, potrivit informatiilor furnizate recent in presa centrala de conducerea Oficiului, vizati de amenzi sunt doar cei care au rulat sume de peste 5.000 de euro pe site-uri ilegale.

 

ONJN nu a depus plangeri penale impotriva jucatorilor

Prin intermediul documentului amintit anterior, reprezentantii institutiei au mai transmis ca au fost depuse plangeri penale de catre Oficiu doar impotriva operatorilor care au fost documentati ca au furnizat jocuri de noroc online pe piata din Romania, fara sa fi fost identificate elemente care sa determine formularea de plangeri penale impotriva pariorilor.

In plus, conform comunicatului, verificarile efectuate de ONJN nu tin cont de profesia jucatorilor, situatia familiara, preferinte sau alte optiuni de natura personala. Anuntul vine dupa ce zilele trecute au aparut in presa diverse informatii potrivit carora pe listele Oficiului se afla numeroşi fotbalişti şi chiar antrenori romani sau straini care activeaza in campionatul intern şi care au accesat respectivele site-uri de pe ip-uri din Romania.

„Noi nu identificam in aceste liste jucatori, nejucatori, angajati ai unei institutii. Nu avem de unde sa ştim acest lucru. Şi nici nu tine de competentele noastre. Noi, mai departe, listele respective şi toate informatiile de care dispunem le-am trimis mai departe institutiilor competente”, a declarat Odeta Nestor, Preşedintele ONJN, potrivit Digi24.

Nota: Regulamentul Federatiei Romane de Fotbal (FRF) interzice categoric fotbaliştilor sau antrenorilor sa joace la pariuri. Vizate sunt nu doar competitiile sportive interne, ci toate meciurile internationale organizate de FIFA sau UEFA. Cei care incalca aceste prevederi risca suspendarea pe doi ani şi o amenda de 300.000 de lei din partea FRF.

sursa