VIDEO – Bute a castigat cu Gracev, dar a suferit enorm: Mi-a curs mult sange in ochi!

1066

Lucian Bute s-a declarat multumit de prestatia lui din meciul cu rusul Denis Gracev, pe care l-a invins la puncte, in 12 reprize, intr-o gala profesionista la Montreal, sambata seara, castigand astfel centura de campion NABF la categoria semigrea.

„A fost o intreaga lupta si sunt multumit de performanta mea in ansamblu. Am intalnit un adversar foarte rezistent si sunt bucuros ca am boxat 12 reprize. Aveam cu adevarat nevoie de asa ceva”, a afirmat dupa meci Bute, citat de portalul rds.ca.

In meciul cu Gracev, el a acuzat o rana produsa deasupra ochiului stang, care a inceput sa-l deranjeze catre finalul luptei. „Mi-a curs mult sange in ochi, iar uneori mi-a fost foarte greu sa vad”, a spus Bute.

Antrenorul sau, Stephan Larouche, a spus ca „am ales un adversar dificil pentru revenirea lui, insa nu aveam timp de pierdut, fiindca Lucian are 32 de ani. Daca n-ar fi avut decat 26 de ani, l-am fi pus sa lupte cu patru adversari lejeri timp de doi ani, ca sa-si recapete increderea”.

„Nu putem sari in sus de bucurie. Lucian a reusit sa castige, dar n-a fost perfect. Ii dam o nota intre 6 si 7”, a adaugat Larouche.

Pentru Bute a fost primul meci dupa esecul suferit in mai contra britanicului Carl Froch, primul din cariera sa profesionista. Acest succes cu Gracev ii poate deschide romanului drumul catre o revansa cu Froch.

Portalul citat se intreaba daca victoria nu tocmai convingatoare din acest meci inseamna pentru Bute o adevarata revenire. „Doar viitorul va spune ce se va intampla cu Bute, insa in acest moment e greu de crezut ca-si poate lua revansa cu Froch, tinand cont de ce a aratat sambata”, noteaza rds.ca.

Bute numara acum 31 de meciuri castigate (24 prin KO) si unul pierdut, in timp ce Gracev a suferit primul esec din cariera, dupa 12 victorii (8 prin KO) si un egal la profesionisti.