VIDEO Cum se descurca Lewis Hamilton la volanul unei masini obisnuite, pe circuitul Top Gear

531

Lewis-Hamilton-2Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp intr-o „masina cu pret rezonabil”, depasindu-l astfel pe triplul campion mondial Sebastian Vettel, in ineditul concurs din cadrul popularei emisiuni BBC Top Gear.

In iulie 2011, Vettel efectua un tur de circuit intr-o masina Suzuki Liana intr-un minut si 44 de secunde, o performanta mai buna decat cele inregistrate de Rubens Barrichello (1:44.3), Nigel Mansell (1:44.6) si Jenson Button (1:44.7).

Hamilton a mai participat la Top Gear in noiembrie 2007, dar atunci a reusit un un minut, 44 de secunde si 7 zecimi, un timp mai slab, insa foarte apreciat tinand cont ca pista a fost umeda si cu ulei pe alocuri.

Actualul driver al Mercedes, echipa la care s-a transferat de curand, le-a spus realizatorilor ca abia astepta sa fie invitat din nou, pentru a incerca sa-si imbunatatesca performanta din 2007. Timpul sau, un minut, 42 de secunde, 9 zecimi, obtinut pe o pista in conditii optime, a fost cu 1,1 secunde mai bun decat cel al rivalului din Marele Circ.