”VIITORUL nucleu al nationalei sa fie format din jucatori crescuti la Academie”

422

914Gheorghe Hagi s-a declarat bucuros de faptul ca patru jucatori de la echipa sa, Viitorul Constanta, au fost convocati la nationala, precizand ca menirea academiei care ii poarta numele este de a forma fotbalisti pentru prima reprezentativa.

Pentru cantonamentul de la Estepona (Spania), din perioada 27 ianuarie – 7 februarie, selectionerul Victor Piturca a convocat 23 de jucatori, patru dintre acestia fiind componenti ai celei mai tinere echipe din Liga I, FC Viitorul Constanta: portarul Alexandru Buzbuchi (19 ani), fundasul dreapta Mihai Balasa (18 ani, evolueaza si ca fundas central) si atacantii Aurelian Chitu (21 ani) si Denis Alibec (22 ani).

„Imi doresc ca in viitor nucleul echipei nationale de seniori sa fie format din jucatori crescuti si formati la noi, la Academie. Este meritul lor ca au ajuns aici. Au crescut mult in ultimul an, dar asta se datoreaza si faptului ca au muncit foarte mult. Pentru ei va fi o motivatie in plus, va fi primul lor contact cu lotul national de seniori. Acum trebuie sa confirme si acolo. Cand muncesti, cand esti serios, lucrurile vin de la sine. Asta le-am spus mereu.

La un nivel ridicat poate ca ajung multi jucatori, insa este mult mai greu sa te si mentii acolo. Eu am reusit acest lucru, imi doresc foarte mult sa reuseasca si ei. Toti cei din cadrul Academiei ne bucuram foarte mult pentru ei. Avem multi alti jucatori care sunt convocati constant la loturile de tineret si juniori. Asta este menirea noastra, de a forma jucatori pentru echipa nationala, pentru marea performanta”, a afirmat Gheorghe Hagi.

Cei patru jucatori au ocazia de a evolua in meciul pe care echipa Romaniei il va disputa, in 2 februarie, la Malaga, cu selectionata divizionara a Poloniei.