VIOLENTA VERBALA in conducerea lui Dinamo: Borcea si Negoita au trecut la atacuri DIRECTE!

399

Fostul actionar dinamovist Cristi Borcea si Ionut Negoita au avut o disputa in direct, in care noul actionar i-a reprosat presedintelui de onoare proasta gestiune a FC Dinamo in perioada cand era executiv si acumularea de datorii in valoare de 10 milioane de euro.

Borcea a declarat la Sport.ro ca jucatorii si salariatii de la Dinamo nu sunt platiti de mai multe luni, iar Negoita a replicat ca acestia trebuiau sa-si primeasca salariile de la fostul actionar. Negoita l-a mai acuzat pe Borcea ca ofera informatii despre Dinamo finantatorului echipei rivale Steaua, Gigi Becali.

Prezentam in continuare dialogul avut de cei doi in cadrul emisiunii Special:

Ionut Negoita: Nu sunt un papagal, sunt un om de onoare si am venit la Dinamo in conditiile in care el a fugit, si-a luat banii si a fugit. In conditiile in care Dinamo are datorii de zece milioane.

Cristi Borcea: Eu am vrut sa raman.

Ionut Negoita: Lasa ca a fost mai bine. Eu am vrut sa platesc pretul pentru binele lui Dinamo. Am platit mai mult decat face. Stiu cat face si stiu potentialul lui Dinamo. Nu ma subestima! Ti-ai luat banii si sa-ti vezi de treaba ta. Nu-i mai spune tu lui Nasu, nu mai baga fitile.

Cristi Borcea: Salariile sunt neplatite de trei luni, la angajati de doua luni…

Ionut Negoita: Nu mai dezinforma, salariile sunt neplatite de doua luni. La Liberec ai promis o prima de 500.000 la jucatori si nu te-ai tinut de cuvant. Nu mai da lectii de morala la altii, vezi-ti de treaba ta!

Cristi Borcea: Nu am fost la Liberec, nu am fost in tara. Voi mergeti la Saftica si va faceti de ras acolo si jucatorii astia nu au salarii… La Dinamo nu se face performanta.

Ionut Negoita: Cand am venit eu la Dinamo, acum cateva saptamani, tu erai presedinte executiv si acum esti. De ce erau neplatite?

Cristi Borcea: Pentru ca am iesit din actionariat. Cine plateste, presedintele executiv?

Ionut Negoita: Este o stare de lucruri de multi ani de zile. Angajatii nu sunt platiti de o luna, nu esti updatat cu informatia… Tu nu mai stii ce se intampla, pentru ca nu are rost sa mai stii. Tu nu tii doar pentru tine, stie Nasu tot.

Cristi Borcea: Daca te legi de Gigi Becali, de ce nu-ti pui pampersi tu, sa nu faci pe tine, si stai inaintea lui Gigi Becali…

Ionut Negoita: Ce treaba am eu cu Gigi Becali. Ia lasa tu fitele astea, cu pampersii. Daca erai barbat, ramaneai la Dinamo, acum, cand Dinamo e in buda, ca tu l-ai bagat.

Cristi Borcea: Eu am facut performanta la Dinamo. L-ati dat pe Marius Niculae si nu ati luat un jucator. A venit la Dinamo marele investitor… Cum investitor la Dinamo, la banci?

Ionut Negoita: Am intrat de cateva saptamani si vrei sa rezolv eu problemele pe care tu le-ai lasat nerezolvate? S-au platit si azi, si saptamana trecuta, si salarii, se vor plati si saptamana viitoare…

(…)

Ionut Negoita: Cristi, ti-ai luat banul, mergi in drumul tau! Te rog mult, vezi-ti de treaba. Clubul asta e cu zece miloane datorie si noi cautam solutii. Tu ti-ai luat banul. Lasii pleaca, lasii fug. Cand e la greu, lasii fug. Asta ai facut tu. Asta e important.

Cristi Borcea: Niciodata nu am lasat clubul asta la greu!

Ionut Negoita: Tocmai ce ai facut-o. Daca era bine, nu plecai.

Cristi Borcea: Ultimii trei ani, ultimii doi ani eu am fost mai mult plecat la Miami…

Ionut Negoita: Mai taie, ultimul an.

Cristi Borcea: Am zis de trei ani ca nu mai pot si daca gasesc pe cineva plec?

Ionut Negoita: Clubul asta de vreo trei ani se tot carpeste, despre ce vorbim? Ai fost implicat. Ai fost presedinte executiv, stii ce inseamna asta? Omul care decide, care conduce. Asta e un gest de lasitate, asuma-ti te rog… si lasa-ne sa cautam solutii!

Cristi Borcea: Orice actionar care a plecat, m-am dus eu cu Badea, am bagat banii in fiecare an, am dus clubul asta. Dar ne-am batut pentru campionat si Cupa. Nu au fost niciodata in istoria clubului asta salariile restante doua sau trei luni. Angajatii clubului fac pe 5 septembrie doua luni?

Ionut Negoita: Nu e problema ta. Tu stai in banii de la club? Ai fost cat ai fost plecat la Miami si ai salariul la club. Daca esti plecat de ce nu te-ai scos de acolo, de ce nu ai renuntat la salariu?

Cristi Borcea: Ma, Ionut, tu vrei acum sa ne luam la misto? V-am sunat si v-am spus ca platesc eu si jucatorii, si angajatii?

Ionut Negoita: Lasa-ma cu ofertele astea, ca nu ai tu ce sa platesti. Ce sa platesti? Tu esti istorie, gata! Esti istorie si eu zic sa-ti vezi de treaba ta!

Cristi Borcea: Ajunge in Divizia C Dinamo.

Ionut Negoita: Stiu ca ti-ai dori, Cristi… Acum, ca ai plecat, vrei ca lumea sa zica: „Mama, cu Borcea, ce bine era!”

Cristi Borcea: N-am cum sa intru int-o competitie cu tine. Ca tu nu ai cum sa faci ce a facut Borcea niciodata in viata ta.

Ionut Negoita: Nici nu as face, ca nu mi-e caracterul asa. Nu as da niciodata informatii rivalei de moarte a lui Dinamo. Niciodata. Am vazut in presa ca jucatori care trebuiau sa fie la Dinamo au ajuns la Steaua.

Cristi Borcea: Pentru ca nu au fost bani, domnul Negoita.

Ionut Negoita: Pai de ce nu ai bagat tu bani, ca esti potent, de ce n-ai bagat bani? Ca ai fost acolo.

Cristi Borcea: Ce mi-ai spus tu? „Bai Cristi, ce eu sunt papagal? Daca Savulescu nu baga 1,3 milioane sa ajunga la nivelul meu, nu mai bag niciun ban”.

Ionut Negoita: Nu ti-am spus eu treaba asta. Asta le sugerezi tu, incerci sa bagi fitile. Tu mi-ai semnalat o problema pe care o stiam si asta e problema mea, cum o rezolv. Nu trebuie sa-mi dai tu mie sfaturi.

Cristi Borcea: De un an jumatate stiai situatia financiara la Dinamo?

Ionut Negoita: Bineinteles ca o stiam. In mare parte e vina ta. Acum te bagi in seama fara sa te intrebe nimeni, cu fitile pe nu stiu unde, numai cu rautati. Daca nu te bagai in seama, nu ziceam nimic.

Cristi Borcea: Stii care e problema? De cate ori pierde Dinamo, voi, ca sa va acoperiti, sa aruncati praf in ochi la suporteri, aruncati ba pe Borcea, ba pe aia…

Ionut Negoita: Spune-ne de ce nu ai platit tu pana acum trei saptamani salariatii si jucatorii la zi! Iti scot din contabilitate istoricul si iti arat ca situatia e de ani de zile. Crezi ca daca esti tare in gura si dezinformezi, te ajuta cu ceva?

Cristi Borcea: Primul lucru am platit angajatii si salariatii.

Ionut Negoita: Maine sau poimaine o sa dau in presa situatia cum a fost platit Dinamo de cinci ani incoace, ca sa fie clar.

Cristi Borcea: Bravo, haide, si sa vezi ce contracte se plateau la Dinamo!

Ionut Negoita: O sa scot documente si cu achizitiile de jucatori. Avem jucatori care au fost platiti cu zeci de mii de euro pe minut. Transferuri mirobolante facute de cel mai mare dinamovist.

Cristi Borcea: Care au adus rezultate, Ionute, te faci de ras, tu nu ai nicio legatura cu managementul…

La inceputul lunii august, omul de afaceri Ionut Negoita a preluat, pentru o suma de „cateva milioane” de euro, un pachet de 30 la suta din actiunile clubului Dinamo, ramase in proprietatea lui Nicolae Badea si Dragos Savulescu dupa retragerea lui Cristian Borcea din randul actionarilor.

Sursa: Mediafax