Antrenorul naţionalei feminine a României, Radu Voina, a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că la turneul preolimpic de la Lyon cea mai dezamăgitoare a fost atitudinea jucătoarelor cu experienţă.

„Dacă nici într-un meci atât de important ca cel de astăzi, cu Muntenegru, nu am făcut ce trebuia, ce mai e de spus? Atitudinea unor jucătoare, nu vreau să dau nume, dar e vorba de cele cu experienţă, a fost una dezamăgitoare, de vacanţă. Meciul de astăzi şi turneul per-total le-ar fi salvat sezonul, aveau şansa să meargă la Jocurile Olimpice, iar unele chiar să-şi încheie cariera atât de frumos. Poate ne dorim prea mult şi doar asta ne e valoarea şi probabil că nu meritam să ajungem la Olimpiadă în aceste condiţii. Am avut o pregătire bună, dar ce s-a văzut pe teren a fost departe. Una e să te antrenezi şi alta e meciul, mai ales meciuri dicisive. Meciul nu seamănă cu antrenamentul. Fetele nou-venite la lot au depus efort, şi-au dorit enorm, dar nu au încă experienţă şi ştiinţa jocului. Nu poţi să le zici nimic, dacă vezi că s-au zbătut, atât cât au putut. Există înfrângeri pe care le poţi accepta şi altele pe care nu le poţi accepta. Pe cea de astăzi, eu nu pot s-o accept. Ieri am pierdut cu Franţa, dar am jucat mai bine. Astăzi însă, era un meci decisiv, trebuia să arătăm cu totul altă motivaţie şi atitudine pe teren”, a declarat Radu Voina, pentru MEDIAFAX.

Tehnicianul naţionalei nu este foarte convins de o victorie a României, nici în ultimul meci, cu Japonia, programat duminică. „Pentru mine va rămâne un etalon ce vor face mâine fetele. Nu mă aştept la altceva, pentru că dacă astăzi, într-un meci atât de important au jucat aşa, cu delăsare, neputinţă…„.

Naţionala de handbal feminin a României a ratat sâmbătă calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce Franţa a învins Japonia, acumulând patru puncte, la fel ca Muntenegru, la turneul preolimpic de la Lyon.

Ultimele speranţe ale tricolorelor pentru a prinde Olimpiada, şi acelea foarte firave, se legau de o eventuală înfrângere a Franţei în meciul cu Japonia, de sâmbătă, care ar mai fi păstrat nişte şanse infime. Franţa a învins însă categoric, cu 30-17 (13-7), acumulând patru puncte în clasament, la fel ca Muntenegru, în timp ce România şi Japonia rămân cu 0 puncte, înaintea meciului direct de duminică.

România a pierdut cu Franţa, vineri, scor 19-24, şi sâmbătă, cu Muntenegru, scor 23-34.

Duminică vor avea loc ultimele două meciuri, între România-Japonia (15.15) şi Franţa-Muntenegru, dar rezultatele nu mai contează. Franţa şi Muntenegru s-au calificat la JO de la Londra. Alte două turnee similare se dispută la Guadalajara (Spania) şi Aalborg (Danemarca).

Tragerea la sorţi a grupelor turneului olimpic va avea loc în 30 mai, la Londra. La turneul final vor participa 12 echipe, şase dintre acestea fiind deja calificate: Norvegia, Marea Britanie, Suedia, Brazilia, Angola şi Coreea de Sud.

Naţionala României a participat la JO în 2008, după 32 de ani de pauză, ocupând locul 7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.