A fost inaugurat Fan Clubul FC Botosani din apropierea stadionului Municipal!

1432

botosaniFostele glorii ale fotbalului botosanean au inaugurat Fan Clubul FC Botosani care a fost deschis in apropierea stadionului Municipal, potrivit prosport.ro.

Vasile Epure, Mircea Ciobanu, Luca, Sandu, Sofran, Tibichi, Gheorghe Mihoc sau Cucuveica sunt doar cativa din fostii jucatori si antrenori ai CS Botosani din anii 80 care au fost prezenti la inaugurarea fan clubului. Cu totii si-au amintit cu placere de perioada in care evoluau pe gazonul stadionului Municipal in fata a 10.000-15.000 de spectatori. Cu totii s-au aratat incantati ca in Botosani s-a deschis un fan club al fotbalului in care se pot intalni pentru a depana amintiri si a comenta despre fotbalul actual.

”Este o initiativa bine venita pentru orasul nostru. Este foarte bine ca domnul Iavorenciuc s-a gandit sa uneasca din fostii fotbalisti, antrenori si spectatori. Este un lucru foarte bun”, a spus Vasile Epure, fost jucator CS Botosani.

„Este extraordinar. Putine orase au un astfel de fan club. Se datoreaza domnului Iavorenciuc care mi-a fost si elev. Am adus fel de fel de poze si programe din urma cu 20-30 de ani. Am fost in multe orase dar un fan club ca aici nu am vazut”, a declarat Gheorghe Mihoc, fost antrenor secund CS Botosani.

„Initiativa este foarte buna. Domnul Iavorenciuc a dat dovada ca sunt oameni care iubesc sportul in orasul acesta. Felicitari pentru domnul Sfaiter, pentru domnul Iftime si pentru toti baietii pentru ca au reusit ceea ce intreg Botosaniul a visat, divizia A”, ne-a spus Nelu Tibichi, fost jucator CS Botosani.

La aceasta inaugurare a fost prezent si jurnalistul Traian Apetrei care a scris mii de cronici despre echipa fanion a judetului Botosani in perioada in care fotbalul reprezenta doar un spectacol iar stadioanele erau neincapatoare.

”Nu am mai avut un asemenea perimetru. Este o initiativa minunata si din punctul de vedere al marketingului. Fotbalul trebuie privit ca un spectacol si acest spatiu face parte din multele elemente care alcatuiesc spectacolul. Generatia cu care ne intalnim acum a facut acest lucru pentru comunitate. La un meci cu Iasiul erau aproape 15.000 de botosaneni adunati in jurul gazonului. Este un fenomen social fara de care nu se poate si trebuie conceput ca un spectacol. Acum altele sunt motivatiile, se joaca pe bani si nu se mai joaca pentru ca in tribuna sunt familiile, sefii de serviciu sau prietenii. Se joaca pur si simplu pentru rezultat dar trebuie conceput totul astfel incat sa rezulte un spectacol agreabil. Accederea pe prima scena a fotbalului este un moment dosebit si trebuie exploatat cu toate resursele”, ne-a spus Traian Apetrei.