A inceput concursul pentru gazduirea Campionatului European din 2020! Romania participa?

1102

SPA-ITA_Euro_2012_teamsUEFA a dat start, vineri, procesului de candidatura pentru gazduirea meciurilor din cadrul Campionatului European din 2020, competitie ce se va desfasura in 13 orase din tari diferite.

Forul european a adresat o scrisoare federatiilor nationale, invitandu-le sa isi anunte candidaturile si a publicat regulile legate de acest proces.

Federatiile au termen pana in 12 septembrie, la miezul noptii, pentru a-si anunta oficial interesul de a gazdui partide de la Euro-2020, candidand cu unul sau doua orase.

UEFA va face apoi o selectie si va anunta la 20 septembrie care dintre variante sunt autorizate pentru a candida.

Dosarele de candidatura vor fi depuse pana cel tarziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 orase in septembrie 2014.

Pachetele oferite pentru eventualele candidaturi sunt 13: 12 cuprind trei meciuri din primul tur si unul din optimi sau din sferturi si un pachet include semifinalele si finala. Fiecare tara desemnata organizatoare poate gazdui meciuri din cadrul Euro-2020 pe un singur stadion. Federatiile interesate pot prezenta cel mult doua candidaturi, una pentru pachetul special si una pentru pachetul obisnuit, si pot prezenta acelasi oras pentru cele doua pachete sau doua orase diferite. Vor fi acceptate si candidaturi ce includ stadioane in stadiu de proiect, cu conditia ca lucrarile de constructie sa inceapa cel tarziu in 2016.