Alexandru Deaconu a acceptat provocarea vietii. Este noul sef al arbitrilor din Romania!

1656

Alexandru Deaconu a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, ca a acceptat propunerea conducerii Federatiei Romane de Fotbal de a prelua functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, ramasa vacanta dupa demiterea lui Ion Craciunescu.

„Am acceptat propunerea federatiei pentru functia de presedinte al CCA. Momentan nu pot da mai multe amanunte”, a afirmat Deaconu.

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a aprobat in unanimitate, in sedinta de miercuri, ca, in cazul in care va accepta, Alexandru Deaconu sa preia functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

In varsta de 40 de ani, Alexandru Deaconu va renunta la activitatea de arbitru o data cu preluarea functiei de presedinte al CCA.

Presedintele CCA, Ion Craciunescu, a fost demis, miercuri, din functie de Comitetul Executiv al FRF, intrunit la Casa Fotbalului. „Am fost demis astazi de Comitetul Executiv fara niciun motiv. Asa au vrut cluburile din Divizia A si asa s-a hotarat. Mie nu mi s-a comunicat niciun motiv. Pur si simplu m-au demis”, a declarat, agentiei MEDIAFAX, Ion Craciunescu.

La 10 iulie, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru, anunta ca douasprezece cluburi din Liga I solicita inlocuirea lui Ion Craciunescu din functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor cu un strain, propunerea urmand sa fie supusa votului in urmatoarea sedinta a Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal. Mai multi conducatori de cluburi au fost nemultumiti de delgarile arbitrilor la meciurile echipelor lor si de calitatea arbitrajelor. De asemenea, ei s-au aratat deranjati de faptul ca Ion Craciunescu le-a luat apararea public arbitrilor chiar si atunci cand, in opinia presedintilor de cluburi, acestia greseau.

Comitetul Executiv a aprobat, in 13 octombrie 2011, numirea in fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor a lui Ion Craciunescu, care urma sa conduca acest for pana in 2014.

El l-a inlocuit pe Vasile Avram, arestat intr-un caz de coruptie. Craciunescu a mai condus CCA in perioada iunie 2003 – octombrie 2005. Mircea Sandu l-a indepartat atunci pe Craciunescu de la conducerea CCA, dupa ce fostul arbitru l-a sustinut pe Gheorghe Popescu la alegerile pentru presedintia FRF din 21 noiembrie.