Alexandru Tudor: Inainte sa ma fac arbitru eram un fotbalist ratat!

1119

LPF 2012 - GAZ METAN MEDIAS - FC VASLUIAlexandru Tudor a realizat, in cadrul proiectului „E-learning pentru partenerii sociali”, un modul de curs online pentru persoanele care isi doresc sa inceapa o cariera in arbitraj.

„In momentul in care arbitrajul este introdus intr-un proiect social atat de larg, este clar un pas inainte. Diferenta fata de cursurile normale de arbitraj e reprezentata de faptul ca unii oameni erau defavorizati pana acum deoarece ca nu puteau ajunge sa intalneasca un arbitru de calitate. Acum ei pot face asta de acasa. Ne vom intalni in persoana la testele fizice. Testarea teoretica se va face tot online, ei pot copia, dar trebuie sa stie sa aplice regulamentul. Le vom da teste video si sa vad atunci cum vor copia”, a spus Tudor.

Alexandru Tudor a afirmat ca le va pune la dispozitie cursantilor cele mai noi informatii din domeniul arbitrajului.

„E foarte greu sa-i invat pe altii, dar trebuie sa incep sa imi deschid mintea. Pentru a creste performanta trebuie sa ai parte de conditii de munca. Cursantilor le pun la dispozitie cele mai bune documente din lume”, a completat Tudor.

Centralul a povestit care a fost prima sa experienta ca arbitru si a precizat ca a fost nevoit sa se schimbe intr-un vagon de tren.

„Am arbitrat prima data la celebra echipa «internationala» Vulturul Pasarea, iar cabina arbitrilor era un sfert de vagon, iar acolo scria arbitri cu trei «i», cate unul pentru fiecare arbitru. Cine eram eu inainte sa ma apuc de arbitraj? Un fotbalist ratat, cu doua picioare rupte. Datorita arbitrajului am ajuns sa vad 90 la suta dintre tarile europene. Pentru a ajunge arbitru ai nevoie doar de ceva vointa”, a adaugat Tudor.