”Am muncit 16 ani pentru acest titlu!”

1076

Tiristul Alin Moldoveanu, campion olimpic la Londra, a declarat, luni, la revenirea la Bucuresti, ca a muncit 16 ani pentru medalia de aur castigata la cea de-a XXX-a editiei a JO.

„Am muncit 16 ani pentru acest titlu, cat am putut de mult si am reusit. Cred ca oricine, daca munceste mult, o sa reuseasca”, a declarat Moldoveanu.

Intrebat daca in Romania sunt conditii pentru practicarea tirului, Moldoveanu a raspuns: „Se pare ca sunt conditii daca eu am reusit”.

Alin Moldoveanu a afirmat ca nu se astepta inaintea concursului sa castige titlul olimpic. „Nu ai cum sa te astepti la o medalie cand pleci la Jocurile Olimpice. Nu ai cum sa te astepti la o medalie, pentru ca toti sunt foarte buni. Dupa ce s-a terminat concursul am aflat ca am castigat”, a adaugat Moldoveanu.

Sportivul roman a mentionat ca nu si-a dat seama imediat dupa concurs ca a castigat titlul olimpic. „Eram intr-o stare profunda de concentrare si nu reactionezi in acele momente. Intri foarte greu si iesi foarte greu, eram asa pasiv, apoi la imn aveam lacrimi in ochi”, a explicat Moldoveanu.

Sportivii romani participanti la Jocurile Olimpice de la Londra au revenit la Bucuresti, luni, dupa doua saptamani de competitie in care au reusit sa obtina noua medalii, din care doua de aur.

Romania a fost reprezentata la JO de 103 sportivi din 15 discipline si a incheiat competitia pe locul 27 in clasamentul pe natiuni, cu noua medalii (2-5-2): aur – Alin Moldoveanu (tir) si Sandra Izbasa (sarituri); argint – Alina Dumitru, Corina Caprioriu (ambele judo), Roxana Cocos (haltere), echipa masculina de sabie, Catalina Ponor (sol); bronz – echipa feminina de gimnastica si Razvan Martin (haltere).