Azuga Waters si ANAF, principalii creditori ai FC Rapid, sunt de acord ca Primaria Sectorului 1 sa primeasca dreptul de a folosi sigla, culorile si denumirea clubului ”alb-visiniu”.
Incepand cu data de 19 iulie 2017, Primaria Sectorului 1 a primit dreptul de a folosi pana la licitatia organizata pentru cedarea brandului Rapid, sigla, culorile si denumirea triplei campioane a Romaniei.Pentru asta, autoritatile locale vor achita suma de 5.000 de euro lunar pana cand va avea loc licitatia pentru cedarea brandului Rapid. Licitatia ar urma sa aiba loc in luna septembrie si anume dupa inceperea campionatului, iar in cazul in care nu va fi revendicata de Primaria Sectorului 1, eventualul castigator va putea folosi brandul de abia din sezonul 2018-2019. Din acest sezon ar putea sa-l foloseasca doar dupa o eventulta asociere cu Primaria Sectorului 1.
”Primaria a facut solicitarea pentru acordul de folosire a numelui Rapid, iar principalii creditorii au fost de acord. E vorba de societatea domnului Moraru si de ANAF. Pana la urma este un castig pe care-l obtin creditorii in aceasta perioada, 5.000 de euro pe luna pentru folosirea numelui Rapid, a culorilor si a siglei”, a declarat Mihai Florea, lichidatorul judiciar al FC Rapid SA pentru Digi Sport. Primaria Sectorului 1 a ajuns la un consens cu Miscarea Feroviara, promovata ca si AFC Rapid in Liga a IV-a si pana pe 18 august trebuie sa pregateasca dosarul cu toate documentele pentru aprobarea pe care AMFB trebuie sa o dea unei echipe cu numele Rapid in acest esalon. Noua administratie a echipei va solicita Comisiei de Disciplina de la AMFB sa interzica participarea in competitie unei alte grupari care sa poarte numele Rapid. Primaria le-a solicitat celor de la AFC Rapid sa participe la noul proiect, insa acestia au pus conditii inacceptabile si deocamdata sunt dati deoparte.
„Acest acord de folosinta ajuta societatea in faliment in perspectiva licitatiei. Valoarea brandului se intareste si exista perspectiva obtinerii unei sume mai mari”, a mai spus Florea tot pentru Digi Sport.
Rapidul s-a infiintat in 1923 si si-a intrerupt activitatea in 2016, cand societatea comerciala care administra gruparea giulesteana a intrat in faliment.
Imediat dupa disparitia trupei din Giulesti s-au infiintat AFC Rapid si Miscarea CFR, care se doresc a fi continuatoarele Rapidului. Ambele au fost inscrise in Liga a V-a si au promovat in divizia a patra.