Andy Murray a castigat US Open dupa cinci seturi si cinci ore!

942

Scotianul Andy Murray, campion olimpic anul acesta in turneul de tenis, si-a adjudecat luni seara, la New York, primul sau titlu de Mare Slem, invingandu-l in finala US Open pe detinatorul titlului, sarbul Novak Djokovic, cu 7-6 (12/10), 7-5, 2-6, 3-6, 6-2, dupa 4 ore si 54 minute de joc de o intensitate maxima.

Ambii jucatori, antrenati de tehnicieni cehi, Murray de celebrul Ivan Lendl, Djokovic de Marjan Vajda, au furnizat spectatorilor de la Flushing Meadow un spectacol total. Scotianul de 25 de ani, asistat din tribune de faimosii lui compatrioti Sir Alex Ferguson si Sean Connery, a devenit primul britanic care a cucerit, dupa 76 de ani, unul dintre cele 4 turnee de Mare Slem, de cand Fred Perry s-a impus, tot la US Open, in 1936. O alta premiera este ca Andy Murray reuseste sa cucereasca medalia olimpica de aur si, aproape imediat, titlul la US Open.

Totodata, cu 4h54′ de joc, meciul a egalat recordul celei mai lungi finale a US Open (din era open), care data de la finala dintre Lendl, antrenorul de acum al lui Murray, si Mats Wilander, din 1988.

In ce priveste ierarhia mondiala, Djokovic isi pastreaza locul secund, dupa Roger Federer, in vreme ce Murray ramane al treilea in ierarhia ce va fi publicata in cursul zilei de marti.