Anghel Iordanescu TREMURA si in fata lui Feroe. „E greu”

1114

In aceasta seara, de la ora 19:00, Romania are nevoie de o victorie in Feroe pentru a se califica direct la Euro 2016.

Iordanescu a prefatat aseara sansele „tricolorilor” in Feroe, problema gazonului sintetic si importanta absoluta a calificarii, pentru viitorul fotbalului romanesc.

IORDANESCU DESPRE…

…meciul cu Finlanda: „Ne doream foarte mult sa rezolvam calificarea inca de la Bucuresti din meciul cu Finlanda. Din pacate n-am reusit. Am revazut acea partida, am avut un meci curajos, am avut mai multe ocazii decit in celelalte intilniri”

…gazonul sintetic: „Am facut un singur antrenament pe sintetic, la Mogosoaia. Doar jucatorii din Liga 1 sint obisnuiti cu el, pentru ca joaca si la Chiajna pe sintetic”

…necesitatea victoriei in Feroe: „Victoria in meciul cu Insulele Feroe e necesara pentru fotbalul romanesc. Voi trebuie sa spuneti daca e un meci greu sau usor. Noi stim ca trebuie sa ne calificam”

…nivelul fotbalului din Feroe: „Toate echipele din grupa au cistigat greu aici. Jucatorii vor trebui sa joace la cel mai inalt nivel. Ungaria a cistigat foarte greu cu 1-0, Finlanda a cistigat si ea foarte greu acasa. Fotbalul din Feroe a progresat enorm”

„SI NOI AM AVUT PENALTY CLAR!”

Selectionerul insularilor, Lars Olsen, a avut un discurs foarte transant la conferinta de presa oficiala. El n-a uitat ca „la Budapesta am avut un penalty foarte clar, pe care arbitrul nu l-a acordat. Am vazut si rezumatul partidei Romania – Finlanda. Oaspetii au avut si ei un 11 metri nedat. Stiu ca Romania a venit la Torshavn ca sa cistige, e obligata sa ia trei puncte pentru calificare, dar in ultimul meci al grupei vrem sa pastram aceeasi linie din actualele preliminarii. Dorim sa cistigam, indiferent de adversar si de situatia lui”.