Anuntul important pentru milioane de soferi din Europa! Te poate afecta si pe tine

744

Constructorul auto ceh Skoda, divizie a grupului Volkswagen a facut un anunt important, in cursul zilei de luni.

1,2 milioane dintre vehiculele sale au fost echipate cu un soft care permite falsificarea testelor antipoluare, transmite AFP.

„Pot sa va confirm ca in cazul marcii Skoda este vorba despre aproximativ 1,2 milioane de autoturisme produse in trecut”, a declarat purtatorul de cuvant al Skoda Auto, Jozef Balaz.

Anterior, constructorul auto Audi, divizia de lux a grupului Volkswagen, a anuntat si el ca 2,1 milioane dintre automobilele sale au fost echipate cu acel software care permitea vehiculelor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor, dar nu si in timpul operatiunilor normale.

Aproximativ 1,42 milioane de vehicule Audi, dotate cu motoare care indeplinesc standardele de emisie EU5, sunt afectate in Europa Occidentala, 577.000 in Germania si aproape 13.000 in SUA, a confirmat luni un purtator de cuvant al Audi.

Grupul auto german Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 marci care apartin Volkswagen.

Sursa: Agerpres