Arabii preiau total clubul Leeds United. GFH Capital a facut anuntul oficial

636

Clubul englez Leeds United va intra oficial in posesia grupului GFH Capital din Dubai pe 21 decembrie, dupa cum anunta actualul patron, Ken Bates.

Prima faza a negocierilor s-a incheiat marti seara, in jurul orei locale 10:30, deci dupa miezul noptii in Romania. „Perioada de gratie” este de o luna, investitorii din Emiratele Arabe Unite avand timp sa se familiarizeze cu clubul.

„Am terminat cu negocierile si investigatiile cu GFH si am incheiat prima parte a cumpararii. Pe scurt, vor prelua 100% din club, prima parte s-a incheiat aseara, la ora 10:30 si totul va fi completat pe 21 decembrie. Intre timp, este o perioada de tranzitie in care vor cunoaste clubul mai bine”, a declarat Ken Bates, la „Yorkshire Radio”.

Actualul patron, ajuns la varsta de 80 de ani, a preluat clubul in urma cu opt ani. El a confirmat si ca va ramane in functia de presedinte in cadrul clubului, la finalul sezonului. Reprezentantul GFH Capital va intra in consiliu imediat dupa incheierea tranzactiei si vor veni si trei directori noi, inainte de Craciun.

In acest moment, dupa 17 etape, Leeds United se afla pe locul al 18-lea (din 24) in Championship (al doilea esalon din Anglia).