Asta da VESTE: Romania se gandeste sa NATURALIZEZE jucatori pentru EURO 2016. Care sunt principalele TINTE

1099

Nationala Romaniei de fotbal este printre singurele echipe care nu au in lot jucatori naturalizati, iar lucrurile par sa se schimbe.

Nationala Romaniei a inceput deja pregatirile pentru turneul final al Campionatului European de anul viitor, din Franta. Calificarea reusita de ”tricolori” a fost sarbatorita cum se cuvine in sanul nationalei, dar acum obiectivul s-a mutat pe competitia de vara viitoare. Pana atunci, insa, trebuie lucrat la competitivitatea echipei nationale, pentru a avea o prestatie convingatoare si la Euro.

Daca Anghel Iordanescu vrea sa apara tineri noi in echipa, oficialii FRF par sa ia in calcul naturalizarea unor jucatori care sa ajute nationala la Europene.

„De ce sa nu naturalizam? Suntem printre cele 6-7 natii europene care nu au facut lucrul asta.

Categoric ca ne-am gandit. Cand te gandesti sa naturalizezi, te gandesti pe ce post nu ai tu suficienti jucatori, ca sa suplinesti. Echipele care au succes in cupele europene nu au nicio problema dacan Varela poarta banderola, daca Szukala da goluri intr-un meci.

In plus, nu am vazut ca ar fi probleme cu suporterii nationalei de rugby cu jucatorii naturalizati. Acolo se poate, aici de ce nu?”, a declarat, in direct, la emisiunea Fotbal Club, Andrei Vochin, consilierul presedintelui FRF Razvan Burleanu.

In ultimii ani, s-a vorbit de naturalizarea unor jucatori ca Eric de Oliveira, William De Amorim (foto) sau Kehinde Fatai. Niciunul dintre ei nu a devenit insa eligibil pentru a juca in nationala Romaniei.

sursa: digisport.ro