Asta numiti voi BATAIE?! Putin merge la Londra sa le arate sportivilor cum se face Judo adevarat!

1059

Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa efectueze joi prima sa vizita in Marea Britanie dupa sapte ani, o vizita neoficiala, in cursul careia acest detinator al unei centuri negre va urmari competitia de judo din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra.

Putin este un fost campion la judo din Sankt Petersburg si a realizat un viceoclip de promovare a acestui sport, relateaza BBC News Online.

Presedintele rus urmeaza, totusi, sa se intalneasca cu premierul britanic David Cameron pe Downing Street, pentru a discuta pe tema conflictului armat din Siria. Purtatorul sau de cuvant a declarat ca el va apara pozitia „bine argumentata, consistenta si absolut clara” a Moscovei.

Aceasta este prima vizita dupa noua ani pe care Putin urmeaza sa o efectueze la Londra, ultima sa vizita de stat avand loc in iunie 2003. El a fost ultima data in Marea Britanie la summitul G8 de la Gleneagles, in iulie 2005.

Presedintele rus vine in Marea Britanie intr-o perioada politica intensa in tara sa. Desi a devenit presedinte dupa alegerile din martie, el este vizat de cele mai ample proteste organizate la Moscova din anii ’90, in contextul in care opozitia il acuza de fraudarea scrutinului. Din martie, opozitia face obiectul unei reprimari.

Discutiile politice cu Cameron au loc la doua saptamani dupa ce Rusia si China au opus un vot de veto ultimei incercari ONU de a pune capat conflictului armat din Siria si in timp ce fortele guvernamentale siriene lupta sa recastige controlul asupra celui de al doilea cel mai important oras sirian, Alep. Incercari repetat ONU de a adopta o rezolutie cu privire la situatia din Siria au esuat, in urma sustinerii presedintelui Bashar al-Assad de catre Moscova.