ASTAZI incep la Londra Jocurile Paralimpice

575

Un numar record de 4.200 de sportivi din 166 de tari vor participa la cea de-a 14-a editie a Jocurilor Paralimpice, care va avea loc la Londra, intre 29 august si 9 septembrie 2012.

Flacara paralimpica a fost aprinsa marti seara, la Stoke Mandeville, in apropierea Londrei, unde a luat nastere miscarea paralimpica, in urma cu mai bine de 60 de ani, inainte de a fi adusa in capitala britanica pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor, programata miercuri, incepand cu ora 22,30 (ora Romaniei).

Intrecerile paralimpice de la Londra vor avea loc pe aceleasi baze si instalatii care au gazduit si Jocurile Olimpice 2012, la doar 2 saptamani de la inchiderea acestora.

Programul oficial al Jocurilor Paralimpice include 20 de sporturi, urmand sa fie puse in joc 503 de medalii de aur, pentru care se vor lupta sportivi cu handicap vizual, fizic, paralizati cerebral si mintal.

Organizatorii au anuntat ca intrecerile se vor disputa cu casa inchisa, toate cele 2,5 milioane de bilete puse in vanzare gasindu-si cumparatorii.

Romania participa la Jocurile Paralimpice 2012 cu o delegatie compusa din sase sportivi: atletul Florin Cojoc, campion european la saritura in lungime, ciclistii Eduard Novak – campion mondial si olimpic la velodrom si proba rutiera – si Imre Torok, inotatorii Samuel Ciorap si Naomi Ciorap, care se situeaza in acest moment pe pozitiile 5 si 7 la nivel european, si jucatorul de tenis de masa Dacian Makszin.