Atleta din Grecia exclusa de la Olimpiada, din cauza unui mesaj pe Twitter!

895

Atleta Voula Papaschristou a fost exclusa din lotul Greciei care va participa la Olimpiada din cauza unor opinii rasiste, postate de aceasta pe Twitter, anunta bbc.co.uk.

Papaschristou urma sa participe in proba de triplu salt in cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, dar Comitetul Olimpic grec, intrunit de urgenta, a decis ca gluma cu tenta rasista, in care lua peste picior imigrantii africani din Grecia si isi exprima sprijinul pentru un partide de extrema dreapta contravine cu spiritul olimpic si cu orice notiune de fair-play in sport.

Cu atatia africani in Grecia, cel putin tantarii vor manca hrana de acasa„, a fost bancul postat de atleta pe reteau de socializare.

In zadar a incercat sportiva sa se scuze si sa explice faptul ca nu a dorit sa insulte pe cineva, Comitetul Olimpic elen a fost de neinduplecat. „Spusele ei sunt contrare cu ideile si valorile pe care Olimpiada le promoveaza, astfel ca ne-am vazut nevoiti sa luam masuri si sa o eliminam din lotul pentru Londra”, se arata in comunicatul oficial.

Imi pare foarte rau si ma simt rusinata ca o gluma a capatat asemenea conotatii negative si a fost interpretata gresit. Nu am vrut sa jignesc pe nimeni, nu am vrut sa incalc drepturile omului prin bancul postat. Nu sunt de acord cu discriminarea, indiferent de natura ei si consider ca toti suntem egali. Regret enorm ca s-a ajuns aici„, a explicat sportiva, conform sursei citate.