Augustus Constantin se retrage din arbitraj si intra in CCA

828

Augustus Constantin a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa ca a luat decizia de a se retrage din arbitraj dupa ce a fost scos de pe lista FIFA, el fiind cooptat ca membru in Comisia Centrala a Arbitrilor.

Presedintele CCA, Alexandru Deaconu a declarat ca ii facuse propunerea lui Constantin de a activa in cadrul CCA inca din iarna acestui an: „Il prezentam astazi pe Augustus Constantin, care se retrage din arbitraj, ca noul membru al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Eu am avut discutii cu dansul inca de la venirea mea la conducerea CCA, trebuia sa-mi dea un raspuns in iarna, dar s-a gandit mai repede si a acceptat sa vina langa noi”.

Augustus Constantin considera ca din noua postura va fi mai util arbitrajului romanesc decat din teren. „Am considerat ca boala lunga e moarte sigura si dupa cateva meciuri, avand in vedere si faptul ca am iesit si de pe lista FIFA, am decis sa renunt, sa las loc arbitrilor tineri si sa vin alaturi de domnii Aron Huzu si Deaconu pentru a ajuta arbitrajul romanesc. Am considerat ca e mai util din aceasta pozitie decat din teren. Pentru ca trebuie sa li se dea o sansa arbitrilor tineri”, a declarat Constantin.