Balotelli duce Italia in finala EURO 2012. Italienii au învins Germania cu 2-1

768

Italia a dat pronosticurile caselor de pariuri peste cap si s-a calificat in finala Euro 2012, dupa un meci electrizant cu Germania, scor 2-1.

Mario Balotelli a fost eroul italienilor, atacantul lui City reusind o dubla superba, iar presa din „Cizma” elogiaza prestatia oamenilor lui Cesare Prandelli.

Finala Campionatului European de fotbal, care se va disputa, duminica, avand ca protagoniste nationalele Spaniei si Italiei, reprezinta a 31-a confruntare dintre cele doua natiuni, pana in prezent italienii dominand in meciurile oficiale, iar spaniolii in cele amicale, informeaza As.

Potrivit sursei citate, Spania s-a impus o singura data in fata Italiei intr-un meci oficial, in 1920, la Jocurile Olimpice de vara, chiar in prima confruntare cu italienii.

Cele doua natiuni au jucat 19 partide amicale si 11 oficiale. Spania s-a impus in opt meciuri, iar Italia in zece, 12 partide terminandu-se la egalitate.

In meciurile amicale, Spania s-a impus de sapte ori, inregistrandu-se si sapte remize si cinci victorii ale Italiei. In partidele oficiale, Spania a castigat doar o data in 90 de minute. Spaniolii au mai invins Italia la editia din 2008 a Campionatului European, in sferturile de finala, dupa loviturile de departajare.

Italia si Spania s-au mai intalnit la actuala editie a Campionatului European in faza grupelor, in 10 iunie, cand au terminat la egalitate, scor 1-1.

Duminica, la Kiev, italienii vor incerca sa castige pentru a doua oara Campionatul European, dupa 1968, in fata spaniolilor, campioni mondiali si europeni en titre.

Sursa: Mediafax