BBC şi NBC transmit Jocurile Olimpice la televizor, pe internet, pe telefoane mobile şi în 3D

1039

BBC şi NBC vor difuza Jocurile Olimpice de vară de la Londra la televizor, pe internet, pe telefoane mobile şi în format 3D

Televiziunea britanică BBC a anunţat că va oferi telespectatorilor „cea mai vastă acoperire mediatică” a Jocurilor Olimpice de la Londra, care va totaliza 2.500 de ore de transmisiuni sportive, difuzate pe site-ul său şi prin intermediul unor streaminguri HD, informează engadget.com.

BBC va oferi transmisiuni live pentru fiecare sport şi fiecare sport, atlet, arenă sportivă şi ţară va avea propria sa pagină pe site-ul BBC.

Postul britanic va oferi totodată o aplicaţie gratuită pentru telefoanele mobile, un site pentru browserele pentru mobile şi aplicaţii pentru televizoarele cu Wi-Fi încorporat – pentru transmisiuni în 3D şi în Super Hi-Vision.

La rândul său, NBC va transmite Jocurile Olimpice în Statele Unite, iar postul de televiziune american a dezvăluit recent planurile sale pentru acoperirea mediatică a evenimentului. Astfel, site-ul NBCOlympics.com va difuza în direct fiecare competiţie, o premieră mondială care va totaliza 3.500 de ore de transmisiuni sportive, inclusiv ceremoniile de acordare a celor 302 medalii puse în joc la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice.

Pentru a putea beneficia de acest număr impresionant de ore, utilizatorii trebuie să treacă mai întâi printr-un proces de înscriere pe site-ul menţionat. Graţie acestui sistem, americanii vor avea posibilitatea de a urmări competiţiile sportive în direct, nu înregistrate ca la ediţiile precedente.

Tototdată, vor exista transmisiuni multiple de la acelaşi eveniment sportiv: de exemplu, spectatorii americani vor avea posibilitatea de a selecta aparatul care îi interesează cel mai mult din concursul de gimnastică. Această posibilitate este valabilă şi în cazul concursurilor pe pistă sau de pe stadion.

În ceea ce priveşte aplicaţiile pentru telefoanele mobile, NBC intenţionează să folosească două aplicaţii diferite pentru telefoanele inteligente şi tablete: una va difuza imagini video live, iar cealaltă clipuri cu evoluţiile cele mai importante. În parteneriat cu Panasonic, NBC va difuza 242 de ore de transmisii sportive în 3D.

Jocurile Olimpice de vară de la Londra vor avea loc în perioada 27 iulie – 12 august.