Fără categorie

Becali, AUTODENUNT in fata judecatorilor: Am vrut sa inlatur CORUPTIA!

becali-catuseVictor Piturca si vicepresedintele Consiliului de Administratie al clubului Steaua, Teia Sponte, au venit, luni dimineata, la instanta suprema, unde se judeca recursul in dosarul “Valiza”, in care sunt acuzati, alaturi de Gigi Becali, de fapte de coruptie. Gigi Becali a fost dus in sala la Completul de cinci judecatori. Gigi Becali a declarat ca de cand a intrat in lumea fotbalului a incercat sa inlature coruptia.

Gigi Becali si-a mentinut decizia de a da declaratii la acest termen din dosarul “Valiza”. La inceputul declaratiei date in fata Completului de cinci judecatori de la instanta suprema, Gigi Becali a spus ca isi mentine declaratiile anterioare si vrea sa faca precizari la acestea. Becali a tinut sa mentioneze ca nu a spus niciodata minciuni, deci ceea ce va spune in fata instantei “corespunde adevarului”.

Finantatorul FC Steaua a spus ca mai intai vrea sa faca precizari legat de plecarea lui din tara inainte de pronuntarea sentintei in dosarul privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii, aratand ca voia sa mearga sa se roage sau sa mearga cu familia doua-trei zile inainte de condamnare.

“Vreau sa fac niste precizari legat de ce s-a intamplat pana acum in situatiile anterioare referitoare la plecarea mea din tara. Plecarea mea din tara era datorita faptului ca voiam sa ma rog. Sau sa merg cu familia doua-trei zile inainte de condamnare. De aceea am si stat in Parlament, sa vorbesc cu organele, sa nu-mi traumatizez familia”, a spus Becali.

Gigi Becali a povestit apoi cum a intrat el in fotbal, dar si despre meciul cu Gloria Bistrita, dupa care a fost acuzat de dare de mita. Finantatorul FC Steaua le-a spus judecatorilor din complet ca nu le poarta pica si le cere doar sa il lase sa vorbeasca.

“Va dau cuvantul meu de onoare, nu va port nicio pica, vreau sa ma lasati sa vorbesc. Da, am promis 5.000, 10.000 pentru meci egal si 10.000 pentru victorie. In ce conditii? In 2000, cand am intrat in fotbal, am zis: «De azi inainte nu se mai fac blaturi, nu se mai fac aranjamente cu arbitri. In 2003, am devenit oficial cu acte – in 2000 eram doar finantator -, am ajuns proprietar, patron la clubul Steaua. In 2006 mai erau patru etape. Rapidul parca era inainte. Dau un telefon si ii spun lui Horoba: «Nea Ioane, jucati cu Rapidul, vreau sa dau si eu o prima la jucatori. El vorbeste cu nea Jean. Nea Jean era blatuitorul blatuitorilor. La vremea aia patronii erau stapani si jucatorii semi-sclavi. Am urmarit autocarul si cand erau la masa am mers la ei. Nu am umblat cu sacosa cu bani, am fost si am vorbit cu ei. Eu din fuga le-am spus ca pentru egal dau 5.000 si pentru victorie dau 10.000. Eu am plecat dupa discutia cu Horoba, pentru ca mi s-a parut ciudat sa refuze oferta. Aranjmentele erau facute cu Jean Padureanu, in opinia mea. La restaurantul Perla m-am adresat direct jucatorilor echipei. Oricum n-a putut sa faca blaturi pana la capat, ca urmatorul meci a fost cu Farul si l-a pierdut”, a mai declarat Becali.

Click pentru a comenta

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spre TOP