Becali: Il vreau pe Adrian Cristea!

1170

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, ca doreste sa-l transfere la Steaua pe mijlocasul Petrolului Adrian Cristea, in timp ce managerul echipei, Mihai Stoica, si antrenorul Laurentiu Reghecampf il vor pe atacantul Costin Curelea de la Sportul Studentesc.

„Daca il iau pe Cristea, ce nevoie mai am de Curelea? Eu vreau sa joace Rusescu atacant. Pe Curelea nu il vreau eu. Pe Cristea il vreau eu si nu-l vrea MM-ul. Pe Curelea il vrea MM-ul si nu-l vreau eu. Si Reghe il vrea, ca ne-ajuta. Bine, ma, va fac voua pofta! Dar imi fac si eu. Si sa vedem cine stie mai bine fotbal, eu sau MM-ul”, a declarat Becali, la DigiSport.

Patronul stelist a estimat ca un transfer definitiv al fostului fotbalist dinamovist l-ar costa circa 500.000 de euro, dar a precizat ca la inceput il vrea doar sub forma de imprumut, cu o optiune ulterioara de cumparare. „Il iau sase luni imprumut cu drept de cumparare. Eu nu vreau sa-l iau pe Cristea decat daca ma calific in grupele Europa League, apoi facem optiune de cumparare, ca daca ne calificam in primavara sunt obligat sa-l cumpar definitiv. Vreau un jucator tehnic si cu forta. Cristea e puternic. Am nevoie in centru, al treilea atacant in spatele varfurilor, cum ar veni. Sa fie puternic pe picioare, sa se-nvarta cu mingea si sa dea pasul decisiv. Daca o sa accepte Walter, o sa am o discutie cu el.. Walter mi-a zis: «Ma, Gigi, nu stiu, o sa vorbesc si cu Rednic, daca vrea». Walter are ocazia sa ia banii pe el, pai cand mai iei banii pe Cristea?”, a spus Becali.

El l-a avertizat pe Adrian Cristea cu privire la viata extrasportiva: „Eu ii spun ca nu ma intereseaza Bianca, poti sa te duci si cu sapte bienci, dar la Steaua n-ai voie in club, n-ai voie sa bei. Dar el e un baiat cuminte. Cand vii la Steaua… Steaua are un blazon si nici cu Bianca nu o sa mai stea asa mult. Numai la Steaua poate sa explodeze. Eu nu sunt ca aia, ca finu Borcea, ca Badea, eu il nenorocesc. Il tin numai in nenorociri. Cred ca Rednic abia asteapta sa scape de el”.

Adrian Crsitea a evoluat la Poli Iasi, Dinamo si din ianuarie 2011 s-a transferat la Universitatea Cluj. El a ajuns la Petrolul Ploiesti dupa ce omul de afaceri Florian Walter a renuntat la finantarea echipei U Cluj, transferandu-si suportul si o mare parte a lotului de fotbalisti la gruparea prahoveana.