Blaturi si in Republica Moldova! Echipele implicate puteau castiga sume impresionante

621

Conform presei din Moldova, echipele implicate puteau castiga si 100.000 de euro dupa un meci aranjat.

In timp ce ProSport a publicat in ultimele zile detalii incredibile in cazul meciurilor aranjate de Vointa Sibiu in cantonamentul din iarna trecuta, in Moldova a luat nastere un nou scandal privind meciurile trucate. Concret, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei a demarat o ancheta privind o serie de meciuri aranjate din prima divizie din Moldova. Joi seara, procurorii CCCEC au descins la sediile a patru cluburi (Zimbru Chisinau, Dacia Chisinau, FC Costuleni si Sfantu Gheorghe Suruceni), de unde s-au ridicat probe care vor fi anexate anchetei.

Acuzati de inselaciune

Teoretic, nici cluburile, nici cei patru jucatori audiati ieri de CCCEC nu au de ce sa se teama, intrucat legislatia din tara vecina nu prevede sanctiuni pentru astfel de practici. Insa conform lui Viorel Morari, procurorul interimar anticoruptie, actiunile vor fi incadrate la capitolul inselaciuni: „Dosarele sunt deschise pe fapte de abuz, iar echipele vor fi cercetate pentru un prejudiciu de circa 60.000 de euro. Un club putea sa incaseze si 100.000 de euro pentru un meci blatuit, conform unor martori carora nu le putem da numele din motive de securitate”.

Dacia si Zimbru au acelasi patron!

Pentru a oferi o perspectiva cat mai ampla asupra problemelor din fotbalul moldovenesc, ProSport a luat legatura cu Sandu Lungu, un jurnalist care a urmarit indeaproape acest caz. „Se vorbea de mult timp despre aceste probleme, era doar o chestiune de luni pentru ca autoritatile sa-si intre in rol. Meciuri aranjate au fost si vor mai fi in Moldova. Cel mai interesant este insa ca Dacia si Zimbru Chisinau au acelasi patron. Acest lucru nu e scris in acte, dar toata lumea stie situatia”, a spus Lungu, care nu crede insa ca vor fi luate masuri dure impotriva echipelor implicate.