Bogdan Juratoni va boxa cu fractura de piramida nazala la CM din Kazahstan!

1087

1bogdan juratoniBogdan Juratoni va boxa cu o fractura de piramida nazala la Campionatele Mondiale de box de la Alma-Ata din Kazahstan, la categoria 75 de kilograme, potrivit mediafax.ro.

Bogdan Juratoni s-a accidentat la nas in timpul Campionatelor Europene de la Minsk din luna iunie. El nu s-a operat, iar in meciul de baraj cu Catalin Paraschiveanu, de saptamana trecuta, accidentarea a recidivat.

In ciuda accidentarii, Juratoni spera sa devina campion mondial in Kazahstan.

„Astazi am descoperit aceasta problema. Am boxat cu Paraschiveanu in meciul de baraj, m-a lovit, am sangerat si asteptam sa treaca. Ieri am facut cu un copil mai mic, care sa nu ma loveasca, dar m-a atins doar un pic si a sangerat foarte mult si m-a durut foarte tare. Am sperat sa nu fie fractura de piramida, dar pana la urma asa a fost. Doctorul mi-a recomandat trei saptamani fara sa iau pumni in nas, dar nici sa nu-l suflu, ca sa nu se deplaseze. Sper sa nu simt durere si sa nu sangerez foarte tare. Conteaza ca ma duc la Mondiale, iar acolo sa fac tot ce imi sta in putinta pentru a urca pe cea mai inalta treapta a podiumului”, a spus Juratoni.

Bogdan Juratoni a afirmat ca nu regreta ca a cerut revansa in meciul cu Paraschiveanu, care il invinsese in finala turneului „Centura de Aur – Nicolae Linca”, din luna septembrie.

„Nu imi pare rau ca am acceptat meciul cu Paraschiveanu, pentru ca altfel nu doream sa merg la Mondiale. Nu ma simteam eu pe primul loc. Eu am cerut meciul. Nu voiam sa merg daca nu il faceam eu”, a completat Juratoni.

Reprezentantul Romaniei la categoria +91 de kilograme, Mihai Nistor, a precizat ca simte ca va ajunge pe podium.

„Visele sunt multe si mari, dar as vrea sa vorbesc dupa Mondiale mai mult. Nu prea mi-e frica de nimic si simt podiumul. Toti credem in sansele noastre. Sper sa ne simtim bine, sa dam totul si sa avem trageri bune”, a mentionat Nistor.

Razvan Andreiana (56 de kilograme) e pregatit pentru o medalie cat mai stralucitoare, in timp ce Catalin Gheorghe (60 de kilograme) a mentionat ca se va bate cu oricine pentru a obtine o performanta notabila.

Ovidiu Berceanu (49 de kilograme) spera sa aiba parte de o tragere la sorti favorabila.

„Ma simt foarte bine pregatit. Nu vreau sa ma duc doar cu prezenta, vreau sa fiu cat mai sus si sper sa avem o tragere buna”, a explicat Berceanu.

Antrenorul Marian Simion a declarat ca nu stia cum s-a accidentat Juratoni, doar ca aceasta a recidivat in meciul cu Paraschiveanu.

„De sportiv m-am obisnuit sa vin cu cel putin o medalie de la fiecare competitie. E un lot foarte tanar. Bogdan s-a obisnuit cu accidentarea, pentru ca a avut-o si la Campionatul European, dar acum se pare ca s-a accidentat mai tare. In ultimele doua luni de zile s-a pregatit separat. Nici nu stiu cum s-a accidentat, s-a agravat cu Paraschiveanu”, a subliniat Simion.

Presedintele Federatiei Romane de Box, Leonard Doroftei, a afirmat ca pugilistii participanti la Campionatele Mondiale sunt dornici sa obtina performante.

„Suntem o federatie tanara si vrem sa facem performanta. E de datoria lor sa arate celor tineri ca in Romania se face box. Ei muncesc de aproape un an de zile si sper sa avem medalii. Sper sa avem o evolutie buna si toata lumea sa vada ca revenim in forta. Speram sa ne intoarcem victoriosi. Vom avea o medalie, daca nu mai multe, pentru ca sunt sportivi dornici de performanta”, a conchis Doroftei.

Campionatele Mondiale de box de la Alma-Ata vor avea loc in perioada 14-26 octombrie.