BOMBA la FIFA si UEFA: Blatter si Platini sunt IMPLICATI. Ce fapta de CORUPTIE au facut

1070

Sepp Blatter are probleme din ce in ce mai mari, dupa cazul de coruptie de la FIFA.

Procurorul general al Elvetiei a deschis oficial o procedura penala impotriva lui Sepp Blatter, presedinte al FIFA pana in 26 februarie (cand sunt prevazute alegerile – n.r.), anunta presa internationala.

Blatter este suspectat de ‘”o plata incorecta'” de 1,83 milioane euro facuta in 2011 in favoarea lui Michel Platini, pentru activitatea sa la FIFA depusa intre ianuarie 1999 si iunie 2002.

De asemenea, Blatter este acuzat ca a incheiat un contract cu Uniunea de fotbal din Caraibe, condusa atunci de Jack Warner, care a fost defavorabil pentru FIFA.

Dupa Comitetul executiv FIFA care a avut loc astazi (vineri), autoritatile elvetiene l-au interogat pe Sepp Blatter, i-au perchezitionat biroul si au ridicat documente. Blatter a renuntat sa mai tina conferinta de presa prevazuta azi si in care urma sa se refere la cazul fostului secretar general, Jerome Valcke.

Oficialii elvetieni i-au deschis un dosar de coruptie sefului FIFA, care este acuzat ca a condus un adevarat imperiu specializat in crima organizata.

FIFA a anulat azi o conferinta de presa programata la sediul din Zurich.

Blatter a castigat alegerile din luna mai, insa si-a anuntat imediat demisia. El ramane la conducere pana la alegerile urmatoare de la inceputul anului urmator.

Anchetatorii elvetieni au confirmat pentru BBC ca Sepp Blatter este anchetat oficial pentru coruptie, dar alte detalii vor fi dezvaluite in perioada urmatoare.

Blatter a negat orice implicare in scandalul care a dus la arestarea a 14 oficiali FIFA in urma cu cateva luni.

sursa: sport.ro