Bute: Acesta e boxul, au pierdut si cei mai mari campioni. E prea devreme să spun că vreau revansa

865

Foarte abătut, aşa şi-a făcut apariţia Lucian Bute la conferinţa de presă. A vorbit calm, cu maturitatea unui campion călit în bătălii care ne-au făcut mândri că este de-al nostru. Şi-a dat seama unde a greşit şi a spus-o clar. A explicat de ce ultimele reprize a stat mai mult în corzi, susţinând că a fost o strategie.

Ca un adevărat campion, care ştie să piardă, recunoaşte că adversarul său a avut o tactică la care nu s-a aşteptat şi-i recunoaşte superioritatea la acest meci.

„Trebuie să-i dau credit lui Froch pentru victorie, a avut o strategie bună, m-a surprins, m-a lovit. Ăsta e boxul, au pierdut şi cei mai mari campioni. Deocamdată, după cea mai grea seară pentru mine de când m-am apucat box, am nevoie de o pauză, iar apoi o să stau de vorbă cu antrenorul şi cu promoterul meu şi vedem ce decizie luăm. E prea devreme acum să spun că vreau revanşa rapid, trebuie să mă odihnesc, să-mi revin şi apoi vom lua o decize împreună.

Când l-am aşteptat pe corzi m-a lovit şi acolo am pierdut meciul. Au fost lovituri puternice, croşeele de la sfârşitul de reprize le-am simţit puternic. Am vrut să-l atrag într-o cursă, de aia l-am aşteptat, am crezut că pot să-l surprind, l-am şi prins o dată, dar nu a fost suficient. Am avut însă impresia ca pot continua în ritmul ăsta.

L-am prins şi cu un upercut, dar n-a fost foarte puternic. A fost puternic, l-a simţit, mi-a zambit, dar n-a fost foarte puternic”, a declarat Lucian Bute la conferinţa de presă.